”Musiken har alltid funnits med mig i olika sammanhang, men det har blivit att jag har skämtat och därför mest varit komiker och programledare. Men jag har alltid pysslat med musiken vid sidan av det andra”, säger Josefin Johansson.
”Musiken har alltid funnits med mig i olika sammanhang, men det har blivit att jag har skämtat och därför mest varit komiker och programledare. Men jag har alltid pysslat med musiken vid sidan av det andra”, säger Josefin Johansson. Bild: Johan Persson

Josefinito släpper svängig singel: ”Jag längtar efter att folk ska dansa igen”

Komikern Josefin Johansson från Stubbabo i Hylte släpper musik – och den är inte lika skämtsam som hennes tidigare låtar.
– Jag har alltid tänkt att man måste välja mellan att vara rolig och att sjunga fint, säger hon.

ANNONS
LocationLångaryd, Hylte, Ysby||

När vi talas vid för första gången är Josefin ”Josefinito” Johansson - främst känd som komiker och programledare - i full färd med att packa inför resan ner till huset i Ysby utanför Laholm. Hon har inte varit i trakten sedan i julas – och nu är längtan efter södra Sverige stor.

– Det är reseförbudet som har stoppat mig, säger Josefin innan hon smidigt glider över till att berätta en anekdot:

– Häromdagen satt jag och vrålade i P4 om att jag inte kunde klippa gräset, så då åkte en supergullig granne dit och körde av gräset. Det är ju ändå något härligt med landet.

ANNONS

Reseförbudet är emellertid inte den enda smittskyddsåtgärden som har inverkat på Josefins liv. Precis som för andra i underhållningsbranschen har hennes kalender inte fyllts på i samma takt som den brukar fyllas på.

– Våren var såklart en omställning. Jag hade gig hela april som aldrig blev av, men jag hade väldig tur i och med att jag hade planerat att skriva en bok. Hela våren satt jag inne och skrev med snuva och datorn i knät. För mig var det nästan en välkommen paus när folk slutade mejla och höra av sig, berättar hon.

Utöver att skriva på boken, som är en uppföljning av hennes första barnbok ”Drottningsylt”, har Josefin ägnat en del av våren åt att skapa musik.

– Musiken har alltid funnits med mig i olika sammanhang, men det har blivit att jag har skämtat och därför mest varit komiker och programledare. Men jag har alltid pysslat med musiken vid sidan av det andra, säger Josefin.

Att hon den senaste tiden har lagt tid på musiken har också gett resultat – i dagarna kommer nämligen hennes första singel från ett kommande album.

– Jag och producenten Robin Rudén gjorde mest skojiga låtar tills vi började mixtra med den här låten och insåg att det här, det är faktiskt bra på riktigt! Vi blev lite förvånade båda två, säger Josefin och fortsätter:

ANNONS

– Det här är den musik jag alltid har drömt om att göra. Jag kanske inte har vetat det hela tiden, men det här är jag i musikform. Det är glittrigt, det är rosa och det är glimten i ögat. Men det är också uppriktigt.

”Låten är en sammanfattning av förra årets sommarmånader då jag var nysinglad och träffade tusen människor. Den handlar helt enkelt om att dumpa någon annan”, säger Josefin Johansson.
”Låten är en sammanfattning av förra årets sommarmånader då jag var nysinglad och träffade tusen människor. Den handlar helt enkelt om att dumpa någon annan”, säger Josefin Johansson. Bild: Johan Persson

Att musiken nu är uppriktig är också det som skiljer den här musiksatsningen från vad hon tidigare har gjort i musikväg. Fram tills nu har fokus snarare varit att ”få fram roligheter”, som Josefin själv uttrycker det. Det är först nu som hennes egna känslor och upplevelser går före att få folk att skratta.

– Låten är en sammanfattning av förra årets sommarmånader då jag var nysinglad och träffade tusen människor. Den handlar helt enkelt om att dumpa någon annan.

När hon berättar om låten använder hon ordet nysinglad lika självklart som om det vore ett ord som alla slänger sig med. Kanske är det ett sätt att göra en distinktion mellan att vara hopplöst nydumpad och att vara nöjd med tillvaron som singel.

– Nysinglad är man när man precis har gått ur en relation och bara vill gå ut i livet och ha det härligt, säger hon och fortsätter:

– Det behöver inte vara så seriöst med relationer. Om man lyssnar på texten är det en sorglig låt som handlar om att dumpa någon, vilket blir förvirrande när det är en partydänga. Men det är ju just det – det behöver inte vara dödsallvarligt jämt. Nu längtar jag mest efter att folk ska dansa igen.

ANNONS
Efter att inte ha kunnat resa på grund av det tidigare reseförbudet harJosefinito äntligen kunnat åka ner till Ysby.
Efter att inte ha kunnat resa på grund av det tidigare reseförbudet harJosefinito äntligen kunnat åka ner till Ysby. Bild: Johan Persson

Du var nysinglad förra sommaren. Hur är läget nu?

– Det är upp till betraktaren att försöka ta reda på det genom min konst, svarar hon med ett skratt.

Inställningen till relationer är en, inställningen till den egna musiken en annan. När det gäller musiken hymlar hon inte med hur viktigt allmänhetens mottagande är för henne.

– Det hade varit en lögn att säga att jag inte bryr mig. Jag har ändå investerat själ och hjärta i det här och vill att så många som möjligt ska höra musiken, säger Josefin.

Huruvida komikern helhjärtat ska satsa på musiken eller inte är dock fortfarande ovisst.

– Hur det blir med musiken framöver får framtiden utvisa. Det finns inte så mycket standup-gig att tillgå för tillfället och det är svårt att banda tv inför publik, så jag tänker att så länge jag har tid att skapa och göra fler låtar så kanske det är det jag ska göra.

ANNONS