Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jennie Nilsson (S), Sveriges landsbygdsminister, är uppvuxen i Brännögård utanför Torup. Bild: HP Arkiv
Jennie Nilsson (S), Sveriges landsbygdsminister, är uppvuxen i Brännögård utanför Torup. Bild: HP Arkiv

Jennie Nilsson (S): ”Man ska inte överreagera och bunkra ytterligare”

I coronatider handlar svenskarna toapapper, pasta och fiskbullar som aldrig förr. Nu kommenterar Hyltebördiga landsbygdsministern Jennie Nilsson (S) bunkrandet.

I ett inslag som SVT Halland gjort berättar Sveriges landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) om tillgången på livsmedel.

– I nuläget är bilden att enskilda varor i enskilda butiker kan ta slut på hyllorna. Däremot fungerar påfyllningen på ett rimligt och bra sätt, säger hon i SVT-inslaget.

Trots att mathyllor ekar tomma på flera håll runt om i landet har vi ingen anledning att oroa oss, konstaterar Jennie Nilsson efter att ha pratat med representanter från hela livsmedelskedjan.

– Min rekommendation är att man alltid bör säkerställa att man har torrvaror och konserver hemma för att klara en vecka eller två i händelse av en kris. Men man ska inte överreagera och bunkra ytterligare i nuläget, säger hon till SVT Halland.

Landsbygdsministern säger att man behöver hitta smidiga system för att allokera om varor som skulle ha gått till restaurangsektorn till att i stället gå till livsmedelsbutiker. Den typen av beredskap planerar nu regeringen för.

Jennie Nilsson växte upp i Brännögård utanför Torup och innan hon blev riksdagspolitiker var hon verksam som lokalpolitiker. Åren 2001–2006 var hon kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun. Numera bor hon i Halmstad.

LÄS MER: Ett år som minister för hallänningen Jennie Nilsson

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här