Jätteintresse för tävling i isfiske

Spänningen låg tjock över isen på Skärshultsjön under lördagen när kommunmästerskapen i pimpelfiske skulle avgöras för första gången på 25 år. Intresset var stort – men det visade sig vara lite svårfiskat.
– Det verkar ha varit rätt trögt faktiskt, suckar Patrik Ljungqvist.

ANNONS
|

För första gången sedan 1996 anordnades ett öppet kommunmästerskap i pimpel i Hylte. Det är Patrik Ljungqvist från Hylte sportfiskeklubb som tog initiativet.

– Vi har ju haft en regerande mästare i 25 år så det är dags att plocka ner honom nu, skrattar han.

Tävlingen var öppen – alltså inte bara till för klubbens medlemmar – och den väckte stort intresse bland fiskeentusiaster i Hylte med omnejd.

– Jag hade hoppats på 30-40 anmäla men det blev det dubbla. Vi har 73 anmälda till tävlingen i dag, säger Patrik Ljungqivst.

”Klart man hade hoppats på vinst!”

Utspridda på Skärshultsjön satt de under lördagen och pimplade efter abborre genom isen. Men när HP kom och tog tempen på tävlingen var drömmen om att bli kommunmästare långt bort för många.

ANNONS

– Det går inget vidare, vi har inte fått något någon av oss, säger Jenna Wanneståhl och fortsätter:

– Klart att man hade hoppats på vinst! Det kan man inte sticka under stolen med. Men det hade varit kul om bara hade kunnat få något napp, säger hon och syftar speciellt på sonen Vincent som var med och testade pimpelfiske för första gången.

”Man plockar fram grejerna vart sjunde år när det är is”

Patrik Ljungqvist menar att det faktiskt varit lite svårfiskat under hela dagen.

– Det verkar ha varit rätt trögt. Lite är väl lite lågtryck – och sedan är det ju så, säger han.

Men några som trots allt hade fin fiskelycka var Annica Söderström och sonen Elvin Ljungqvist, som drog upp en rejäl abborre genom isen.

– Det var min andra jag fick i dag, men den här var mycket större, säger Annica Söderström.

Även för flera av de äldre tävlande var det första gången på länge som de isfiskade.

– Det är det som är grejen lite – man plockar fram grejerna vart sjunde år när det is, ungefär. Då blir det extra roligt när det väl blir av, säger Patrik Ljungqivst.

ANNONS