Invånare om tumultet: ”Det är synd om polisen”

Branden på Storgatan har väckt stor uppmärksamhet bland Hylteborna. Många som rör sig förbi platsen stannar till för att se skadorna.
– Det är synd om polisen, säger en närboende till HP om att blåljuspersonal blev biten och spottad på.

ANNONS
|

Dagen efter branden på Storgatan och tumultet utanför Coop i Hyltebruk är det många förbipasserande som stannar och kollar mot skadorna på byggnaden. Branden som härjat har lämnat sina spår i form av att ett fönster är helt utbränt och fönsterramen ligger i bitar under hålet där det en gång satt. Dessutom är fasaden brandskadad runt fönstret och även taket precis ovanför fönstret har fått hål i sig.

Flera som HP pratar med tycker att det inträffade är väldigt tråkigt och menar att brandkåren och polisen inte ska behöva hindras i sitt arbete att släcka en brand. ”De försöker ju hjälpa till och hindra folk från att bli skadade” är något flera säger. Många som inte var där är frågande till vad som kan ha utlöst våldet mot brandmän och poliserna.

ANNONS

Vittne: Polisen försökte få alla att backa

En person, som inte vill vara med i tidningen med namn och bild, berättar att han bor i närheten av Coop. Han hade varit på jobbet och kom till platsen precis när bråket hade brutit ut.

– Jag såg inte vad som hände eller varför det blev bråk, men jag såg att många kom hit för att kolla vad det var som hände när det började brinna, säger mannen och fortsätter:

– Det är synd det som hände. Det är synd om polisen, de ska inte behöva vara med om något sånt. De försökte få alla att backa så att brandkåren kunde släcka branden.

”Ska inte behöva vara så”

Den boende berättade att han såg själv en person som försökte göra utfall och riktade slag mot en av poliserna på platsen.

– Det ska inte behöva vara så, säger han.

Lägenheten som brann blev totalförstörd, men den äldre damen som bodde i lägenheten klarade att ta sig ut oskadd ur bostaden.

Sammanlagt tre personer greps under tisdagskvällen. Två av dem misstänks för våld mot tjänsteman och den tredje misstänks för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och blåljussabotage.

LÄS MER OM BRANDEN OCH TUMULTET:

ANNONS