Into the Woods får hela skogen att gunga

Hela skogen gungar när off-grid festivalen Into the Woods drar igång i Unnaryd. Mellan den 18 och 21 juli förvandlas hela området kring Kroksjöns skogsretreat till en enda stor fest med artister som Amanda Bergman, Valkyrien Allstars och Glesbygd.

ANNONS
|

– I sommar kör vi hela tre dagar på raken, istället för en eller två som tidigare. Då hinner man bli varm i kläderna och verkligen landa in i naturen, platsen och mötena, säger arrangören Kristoffer Kabell.

Först och främst blir det massor av musik. Det bjuds på blandade genrer, som jazz, americana, elektronik, folk/world och reggae.

Många aktiviteter

– Vi är ju musiknördar och vill bjuda på riktigt bra artister. Att blanda olika musikstilar höjer effekten ett snäpp till, säger Kristoffer.

Bild: Privat

Även aktivitetslistan är lång, med workshops, föreläsningar, yoga och mycket mer.

– Samtidigt som man deltar i en workshop och exempelvis lär sig fläta korgar av gräs, träffar man folk med helt olika bakgrunder. Man småsnackar med personer som man kanske aldrig skulle ha mött bara så där annars.

ANNONS

Festivalen vänder sig till alla åldrar – även barn är välkomna. Det finns ett generöst program med aktiviteter även för dem, till exempel cirkusskola.

Skogen lockar

Men kanske är det ändå miljön som är festivalens största lockelse?

– Vi håller ju till mitt i skogen, med Kroksjön som fond. En professionell ljussättare svarar för belysningen, så det blir verkligen trolskt, med alla lampor, ljusslingor och facklor, säger Kristoffer.

Bild: Linnea Sandberg

Hela festivalen sker i hållbarhetens tecken.

– Vi får vår el från solceller med batteri – så det är i grunden solen som avgör hur långt in på natten vi kan hålla festen i gång, säger Kristoffer.

Into the Woods arrangeras i samarbete med Musik Hallandia med stöd av Region Halland, Hylte kommun, Kulturrådet och Sensus.

ANNONS