Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Det är positivt att smittoläget går åt rätt håll, det är också skönt att vi nu kan börja umgås i fler sociala sammanhang”, säger Therése Reuter, stabschef Hylte kommun, på kommunens hemsida. Bild: HP arkiv samt Hylte kommun
”Det är positivt att smittoläget går åt rätt håll, det är också skönt att vi nu kan börja umgås i fler sociala sammanhang”, säger Therése Reuter, stabschef Hylte kommun, på kommunens hemsida. Bild: HP arkiv samt Hylte kommun

Inga nya fall av covid-19 i Hylte

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 i Halland fortsätter att sjunka. I Hylte kommun visar den senaste statistiken på noll nya fall.

Sedan pandemins början har 39 983 hallänningar testat positivt för covid-19, medelåldern för dessa personer har varit 39 år.

Den senaste statistiken från Region Halland visar nu att Hylte inte har några nya bekräftade fall av smittan. Detsamma gäller Laholms kommun.

”Det är positivt att smittoläget går åt rätt håll, det är också skönt att vi nu kan börja umgås i fler sociala sammanhang. Det viktiga är att komma ihåg att fortsätta följa rekommendationerna om att hålla avstånd och om att undvika trängsel. Man ska även fortsättningsvis testa sig vid symptom och stanna hemma om man är sjuk”, säger Therése Reuter, stabschef Hylte kommun, på kommunens hemsida.

1 300 covidfall i Hylte kommun

Totalt sett har drygt 1 300 fall bekräftats i Hylte kommun sedan coronapandemins början.

Kungsbacka är den halländska kommun där smittoläget i nuläget är värst i förhållande till resten av länet. Där visar den senaste statistiken på 33 nya fall.

Från och med torsdagen, 1 juli, genomförs flera lättnader i regeringens restriktioner som även Hylteborna påverkas av. Några av dessa är:

• Råden till alla verksamheter ligger kvar, men de specifika råden till föreningar för kultur, idrott och fritid, till exempel att hålla träningar och aktiviteter utomhus, försvinner. Rekommendationen till lägerverksamhet, cuper och körer kvarstår.

• Rådet om munskydd i kollektivtrafiken under rusningstid försvinner.

• Regler för serveringsställens öppettider tas bort.

• Rådet om att handla ensam tas bort. Fortfarande gäller rådet att hålla avstånd och undvika trängsel.

• Antalet tillåtna deltagare på privata sammankomster i hyrda lokaler, som privata fester, höjs till max 50.

I takt med att antalet nya fall av covid-19 sjunker i hela Halland har beläggningen på Hallands sjukhus planat ut till en låg nivå.

LÄS MER: Ovanlig trend: Restauranger i Hylte gick bättre under pandemiåret

LÄS MER: ”2020 var ett år som inte liknar något annat”

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här