Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vår förhoppning är att samtliga högstadieelever ska kunna vara tillbaka på skolan den 3 maj”, säger Ulf Nilsson, barn- och ungdomschef i Hylte kommun. Bild: Isabel Bark/arkiv
”Vår förhoppning är att samtliga högstadieelever ska kunna vara tillbaka på skolan den 3 maj”, säger Ulf Nilsson, barn- och ungdomschef i Hylte kommun. Bild: Isabel Bark/arkiv

I maj ska alla högstadieelever vara tillbaka i skolmiljö

Efter påsklovet påbörjas en successiv återgång till närundervisning för Örnaskolans högstadieelever. Skolledningens ambition är att alla elever ska vara tillbaka på skolan den 3 maj.

Under coronapandemin har Örnaskolans högstadium, precis som övriga högstadieskolor i Halland, gått över till växelvis fjärrundervisning där eleverna studerar både hemma och på skolan.

Sedan någon vecka tillbaka pågår en dialog mellan de halländska kommunerna om när det är möjligt att återgå till en fullskalig närundervisning inom grund- och gymnasieskolan. På måndag, när påsklovet är över, inleds detta arbete på Örnaskolan.

Frågan om hur covid-19 ska hanteras i skolmiljö är komplex.

”Vi behöver väga risken för smittspridning emot skolplikt och elevens rätt till utbildning. Vi behöver även ta hänsyn till psykosociala effekter för såväl enskilda elever som för hela elevgruppen, samt även titta på arbetsmiljöaspekter och skolans ställning som samhällsbärande verksamhet”, säger Ulf Nilsson, barn- och ungdomschef, på Hylte kommuns hemsida.

Veckan efter påsklovet fortsätter undervisningen med en årskurs på skolan och två med fjärrundervisning hemma. Vecka 16 och 17 är två årskurser på skolan och en hemma.

”Med anledning av den höga smittspridningen i Hylte kommun och svårigheten vi ser med att kunna glesa ut antalet elever i skolans lokaler väljer vi att avvakta med fullskalig närundervisning ytterligare någon vecka. Vår förhoppning är att samtliga högstadieelever ska kunna vara tillbaka på skolan den 3 maj”, meddelar Ulf Nilsson.

Beslutet kan dock förändras om smittoläget i kommunen blir värre.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här