Hyresfastighet i Landeryd totalrenoveras: ”Vi har lagt ner hela vår själ”

Fastighetsägarna Sandra Wilhelmsson och Mats Nilsson gör en omfattande satsning på att rusta upp en hyresfastighet i centrala Landeryd. I en tidigare HP-artikel pekades fastigheten felaktigt ut för höga radonvärden. Sandra Wilhelmsson kan i stället visa på det motsatta - kommunens protokoll visar mycket låga radonvärden.

ANNONS
|

Den 2 mars (27 februari på webben) publicerade Hallandsposten en artikel om för höga radonvärden i en fastighet i Landeryd. Men två olika fastigheter blandades av misstag ihop och kommunens protokoll handlade i själva verket om en helt annan fastighet. Detta hus har inte något att göra med den hyresfastighet på Centrumvägen 5 som fastighetsägarna Sandra Wilhelmsson och Mats Nilsson äger.

– En av våra hyresgäster har sagt upp kontraktet efter artikeln i HP och menade att vi hemlighållit radonmätningen. Vi har flera andra hyresgäster som är oroliga, säger Sandra Wilhelmsson.

HP har gett Sandra Wilhelmsson möjlighet att förklara hur det ligger till. Hon förtydligar att radonmätningen gäller en helt annan fastighet, med en annan ägare.

ANNONS

Jag har mitt hjärta kvar i Hylte kommun och värnar om landsbygden.

– Det är konstigt att kommunen inte skriver ut fastighetsbeteckningen som mätningen gäller. Det är väldigt otydligt vilka hus det handlar om och då ökar risken för missuppfattning. Samtidigt är det viktigt att man som reporter dubbelkollar fakta, säger Sandra som också vill berätta om vilka investeringar hon och Mats har gjort den senaste tiden:

– Vi har lagt ner hela vår själ i det här huset. Vi har totalrenoverat över hälften av lägenheterna, byggt nya balkonger och loftgångar eftersom huset var i ett extremt dåligt skick förut. Vi vill att lägenheterna ska blir några av de mest attraktiva på marknaden i Hylte.

”Vi har totalrenoverat över hälften av lägenheterna, byggt nya balkonger och loftgångar eftersom huset var i ett extremt dåligt skick förut”, berättar Sandra Wilhelmsson.
”Vi har totalrenoverat över hälften av lägenheterna, byggt nya balkonger och loftgångar eftersom huset var i ett extremt dåligt skick förut”, berättar Sandra Wilhelmsson. Bild: Dante Dömer

En ny trappa, nya ytskikt och nya kök i två av lägenheterna ingår också i upprustningen. Dessutom har hyresgäster fått granitgolv i hallen, golvvärme och standardhöjning av badrummen.

När Sandra Wilhelmsson träffar HP visar hon upp sina mätprotokoll från Hylte kommun. Värdena ligger runt 20–60 Bequerel, alltså långt under maxgränsen på 200 Becquerel.

Sandra Wilhelmsson och Mats Nilsson bor i Kungsbacka och vid sidan av projektet i Landeryd har de andra jobb som fastighetsförvaltare inom Svenska Kyrkan respektive elektronikingenjör. Men den mesta av sin fritid lägger de på fastigheten i Landeryd.

Vi vill att lägenheterna ska blir några av de mest attraktiva på marknaden i Hylte.

– Vi tog över huset med friskrivningsklausul och lägger in allt vi tjänar på renovering och standardhöjning i den här fastigheten. Alla fastighetsägare vill inte roffa åt sig för egen vinning. Vi har fått höra att folk tycker renoveringen har blivit ett lyft för Landeryd.

ANNONS

Sandra kommer ursprungligen från Unnaryd. När huset i Landeryd var till salu kände hon och Mats att det var ett renoveringsprojekt som de ville ta sig an.

– Jag har mitt hjärta kvar i Hylte kommun och värnar om landsbygden.

ANNONS