Hyltes gymnasieelever ska inte undervisas på distans

Introduktionsprogrammen undantas från regeringens och Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer för gymnasieskolan. Hyltes gymnasieelever ska därför fortsätta komma till skolan och undervisas på plats.

ANNONS
|

I förra veckan gick regeringens och Folkhälsomyndigheten ut med rekommendationen att nationellt återgå till distansundervisning i gymnasieskolan under perioden 7 december till 6 januari 2021. Introduktionsprogrammen undantas dock från rekommendationerna.

Detta påverkar Hylte i högsta grad, eftersom den kommunala gymnasieskolan erbjuder just introduktionsprogram. Kultur- och folkhälsonämnden har därför beslutat att gymnasieeleverna i huvudsak komma till skolan och undervisas på plats. Nationella prov kommer att genomföras som planerat och examinationer som inte kan genomföras på distans ska genomföras. Idrottsundervisningen kommer dock att vara teoretisk.

Vuxenstuderande ska i första hand delta via fjärr- och distansundervisning, men kan komma till skolan om eleven eller läraren bedömer att det är nödvändigt för att eleven ska klara kursen.

ANNONS

Det blir inte aktuellt med någon skolavslutning, utan den sista skoldagen före jul ägnas i stället åt vanliga lektioner.

LÄS TIDIGARE ARTIKEL:

ANNONS