Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hylteföretagen ska erbjudas fiber

Nästa månad kommer 300 företag i tätorterna i Hylte kommun att erbjudas fiberanslutning.

I kommunhuset i Hyltebruk tar man emot beskedet från IP Only med stor lättnad.

– Vi har vunnit hushållen men det räcker inte. Nu vill vi ha med oss företagen. Vi är inte nöjda förrän alla är med, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande som tidigare kritiserat entreprenören för att företagsdelen blivit försenad.

Samarbetet mellan Hylte kommun och IP Only har inneburit att kommunen i dag är en av de mest fibertäta i Sverige. På ett år har man gått från åtta procent till 80 procents fibertäckning när det gäller hushållen.

Med detta väntas man med bred marginal slå regeringens bredbandsmål om att 95 procent av de svenska hushållen ska ha fiberanslutning till 2020.

– De finns flera skäl till att vi satsar offensivt på fiberutbyggnaden. Vi ser fiber, och digitalisering i stort, som en av de viktigaste förutsättningarna för en levande landsbygd. För ett samhälle som växer i stället för att avbefolkas, säger Ronny Löfquist.

På IP Only är man nöjd med samarbetet.

– Hylte kommun är ett tydligt exempel för andra kommuner på hur man kan arbeta för att lyckas nå regeringens bredbandsmål. Det krävs samarbete, vilja och kunskap för att lyckas på bästa sätt. Tillsammans med Hylte har vi allt detta, säger regionchef JC Svensson.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här