Fotomontaget visar på ett ungefär hur det kan se ut när korttidsboendet på Bäckgatan står klart. Fasadritningen kommer från arkitektfirman Krook & Tjäder.
Fotomontaget visar på ett ungefär hur det kan se ut när korttidsboendet på Bäckgatan står klart. Fasadritningen kommer från arkitektfirman Krook & Tjäder. Bild: Fotomontage HP/Krook & Tjäder

Hyltebruk får nytt korttidsboende

Hyltebruk ska få ett nytt korttidsboende – och byggnationen påbörjas redan i sommar.

ANNONS
LocationHyltebruk, Hylte||

Snart är det dags för det första spadtaget inför byggnationen av ett nytt korttidsboende på Bäckgatan i centrala Hyltebruk. Bakom projektet ligger stiftelsen Hyltebostäder som i förra veckan tecknade ett avtal med entreprenören Entreprenad i Sverige AB.

– Lokalerna kommer sedan att hyras av Hylte kommun, säger Charlotta Lindahl, chef för den kommunala bostadsstiftelsen.

De nya tillgänglighetsanpassade lokalerna beräknas stå klara sommaren 2021 och ska - som ovan nämnt - nyttjas som korttidsboende för personer med olika former av funktionsnedsättningar.

– Det blir ett tiotal rum som är avsedda för verksamhet samt en del för personal. Därtill blir det en utomhusyta med plats för trädgård, berättar Charlotta Lindahl.

ANNONS

Korttidsboendet kommer att upprättas på en centralt belägen plats som har stått tom under en längre tid.

– Fastigheten på Bäckgatan har stått obyggd sedan 90-talet då hyreshusen revs, men därefter har marken legat lite i träda, säger Charlotta Lindahl och fortsätter:

– Så det känns väldigt kul att bygget kommer igång nu. Vi tycker bara att det är positivt att det händer något och känner att det här blir bra för alla.

ANNONS