Hylte kommunhus.
Just nu går det inte att nå Hylte kommuns hemsida, ett problem som uppstod någon gång efter kvar över åtta på onsdagsmorgonen.

Hylte kommuns hemsida ligger nere efter tekniskt fel

Hylte kommuns hemsida, hylte.se, låg under onsdagen nere i flera timmar. Någon gång mellan kvart över åtta och halv nio på onsdagsmorgonen slutade sidan fungera.

ANNONS
|

– Jag blev uppmärksammad på problemet ungefär strax innan halv nio, säger Fredrik Avenstam, kommunens it-verksamhetsutvecklare.

Personal jobbade både på plats och på distans med felsökningar för att hitta problemet, eftersom teknikerna från början inte visste vad problemet var.

– Man ser inget externt hot eller intrång, det är ingen extern påverkan. Det man har kommit fram till att vi har ett tekniskt nätverksproblem mellan våra två datahallar, och vår webbserver når inte internetförbindelsen just nu, säger Avenstam och betonar med tanke på läget med kriget i Ukraina:

– Det viktiga i sammanhanget är att internetförbindelsen, brandväggar och allt är okej, man har inte sett någon påverkan utifrån.

ANNONS

Strax efter klockan 12 var felet åtgärdat och alla sidor ska nu fungera som vanligt. Problemet var en tidigare nätverkskonfiguration som hade blivit felaktig.

– Ingen data förstörd eller skadad och allt är återställt. Eftersom orsaken är identifierad och åtgärdad kommer inte just detta felet uppträda igen, säger Fredrik Avenstam och avslutar:

– Det ska normalt sett inte uppträda men ibland gör det ju det ändå. Det sker förändringar kontinuerligt och även om man försöker täcka alla möjliga scenarion kan det alltid smyga sig in något litet. Den här gången var det inte så illa.

ANNONS