Politikerna i Hylte har möjlighet att delta i kommunfullmäktiges möten hemifrån.
Politikerna i Hylte har möjlighet att delta i kommunfullmäktiges möten hemifrån. Bild: Per Landén

Hylte kan ta nästa års budget via nätet

Nästa års budget för Hylte kommun kan komma att beslutas av politiker som sitter hemma framför sina dataskärmar och debatterar mot varandra.

ANNONS
|

Under torsdagskvällens korta fullmäktigemöte beslöt man nämligen att ändra arbetsordningen för sina möten, så att det blir tillåtet med digital närvaro - förutsatt att all folkvalda kan delta på lika villkor.

Detta tar sikte på det budgetfullmäktige som ska hållas om tre veckor. Biosalongen i Forum i Hyltebruk anses inte vara säkert för sammanträdet, med hänsyn till försiktighet mot coronasmitta.

– Kan vi lösa så det tekniskt, exempelvis så att alla verkligen kan vara uppkopplade hela tiden, blir det ett digitalt möte. Så som om också Region Halland tänker ha. Vad som är kritiskt är att vi inte får tappa kontakten med någon ledamot, för då kan vi inte fortsätta mötet, säger Michael Arnström (S), fullmäktiges ordförande.

ANNONS

Under den gångna veckan har det utretts om man kunde vara i Brännö folkets park eller i Örnahallen, vilka erbjuder större och bättre ytor för politikerna att sprida ut sig på

Brännö har fallit på att internetanslutningen är för osäker. Vid Örnahallen visade det sig att man saknar skyddsgolv att lägga ovanpå det som används för volley- och handbollsspel.

Beslut om hur det blir fattas i nästa vecka.

ANNONS