Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frestar med sötsak. Hussein Al Jasem lärde sig att baka baklava genom en kompis. Huvudingredienserna är filodeg, pistagenötter och sockerlag.

Hussein lägger sin tid på baklava

Hussein Al Jasem har valt sitt specialområde, nämligen att baka baklava i olika former. I hans nyöppnade restaurang finns det plats för mer än bara desserter.

Hussein Al Jasem har varit i gång i några veckor och funnit sig till rätta i sin lokal på Brogatan i Hyltebruk. Här driver han Sham restaurang och konditori med fokus på sötsaken baklava.

–  Anledningen till att jag ville starta var först och främst för att det inte fanns någon arabisk restaurang i Hylte. Jag har lunchservering med arabiska pizzor.

Området precis intill Nissan, där Brogatan korsar Gamla Nissastigen, har förut legat ganska öde men kryllar nu av verksamheter igen.

Hussein är en av flera syriska flyktingar som har kunnat göra verklighet av sina företagsidéer här med stöttning av Hylte kommun och Almi företagspartner.

– Jag bor i Hyltebruk och det är här jag vill satsa. Jag tror att svenskar kommer att tycka om arabisk mat och är beredda att testa ny mat och nya bakverk.

I Syrien drev han en möbelbutik. När han kom till Sverige lärde en kompis honom att baka baklava. Nu tillbringar han den mesta av sin vakna tid i restaurangköket eller i kassan.

Arbetsdagarna är långa, ofta kommer Hussein upp i 13 timmar. Det har gjort att han inte hinner läsa svenska genom sfi-undervisning.

– Jag kommer att anställa folk också, bland annat min fru. Jag lär mig svenska genom att arbeta och kommunicera med mina kunder.

Men det har inte varit enkelt att starta eget företag och Hussein funderade flera varv innan han drog i gång på allvar.

– Det finns en efterfrågan på bakverk men det tar tid att etablera sig. Jag hoppas att kunderna ska hitta hit, säger Hussein.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!