Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Husägare är missnöjd med garagebeslut

Andra husägare i området har fått bygga om sina garage – inklusive grannen som överklagade bygglovet.

Det påpekar fastighetsägaren i villaområdet i Staffansbo, Hyltebruk, när han överklagar länsstyrelsens beslut att riva upp hans bygglov. Det gavs i våras av kommunen med ”mindre avvikelser” från detaljplanen.

HP berättade nyligen om att länsstyrelsen tycker att en meter till tomtgräns samt sju kvadratmeter för stor byggyta, gentemot planbestämmelserna, sammantaget inte är ett ”mindre” avsteg.

LÄS MER: Två fel river upp garageplaner

Fastighetsägaren vill riva nuvarande garage och bygga ett nytt något större. Skälet, säger han, både för honom och för de grannar som gått före, är att det platta garagetaket från 1977 – vilket hela villaområdet byggts med – orsakat vattenskador som också letat sig ned i väggkonstruktionerna.

Avståndet till tomtgränsen är inte så mycket att göra åt, eftersom samtliga hus byggts med uppfart och garage i tomtkant mot närmsta granne i öster; detaljplanen från 1976 säger överhuvudtaget ingenting om byggavstånd till grannar och det finns heller ingen flyttmån för garagen, på tomten mellan bostadshus och tomtgräns.

Mark- och miljödomstolen får nu avgöra den komplicerade frågan.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här