Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hallandspostens Anna Lönnergård i de nya lokalerna på Storgatan 6D i Hyltebruk. Bild: Michael Ahlberg

HP-redaktionen på ny adress

Hallandsposten har flyttat in i nyrenoverade lokaler på Storgatan 6D i Hyltebruk.

Flytten markerar vikten av att tidningen har en lokal närvaro. Sedan i våras har Hallandsposten en annonssäljare samt två reportrar, stationerade i Hyltebruk.

– Det är viktigt, ur ett demokratiperspektiv, att alla kommuner bevakas av fria journalister. HP har de senaste fem–tio åren haft det tufft och tvingats till nedskärningar, men vi har bitits oss fast i Hyltebruk. Nu när förutsättningarna ser bättre ut vill vi att det ska synas att vi satsar, och vi är jätteglada att vi hittat en central lokal i gatuplanet, säger Viveka Hedbjörk, publisher på Hallandsposten.

Även de anställda på redaktionen gläds åt att flytta in i ändamålsenliga och lättillgängliga lokaler.

– När vi nu flyttar in i nya lokaler visar det ännu tydligare att Hallandsposten fortsätter att värna om lokaljournalistiken och vill vara på plats när något händer. Dessutom blir vi mer synliga för våra läsare genom att ha en lokal i marknivå, säger Isabel Bark, nyhetsreporter på Hallandsposten.

Hylteredaktionen låg länge på Storgatan i Hyltebruk, snett över gatan från den nya lokalen. Runt millennieskiftet flyttade man till Järnvägsgatan där redaktionen låg kvar till 2012 då man bytte till lokaler på andra våningen ovanpå Ica Supermarket.