Tretton stycken fönster på huset fick sina glasrutor krossade.
Tretton stycken fönster på huset fick sina glasrutor krossade.

Hotad man fick huset vandaliserat

Ett bostadshus i Långaryd fick under den gångna helgen 13 fönster sönderslagna. Den person som bor i huset hade under veckorna dessförinnan till polisen anmält att han utsatts för hot.

ANNONS
|

Attacken mot huset, i Gassljunga i Långaryd, är av polisen rubricerat som ”skadegörelse”. Gärningspersonen/-erna har använt ett antal lösa stenar från trädgården vilka kastats in genom rutorna. Inget tyder på att förövarna också begett sig in i byggnaden. Det rapporteras heller inte att något stulits från stället.

Huset i Gassljunga, med sina sönderlagna fönsterrutor.
Huset i Gassljunga, med sina sönderlagna fönsterrutor.

Bostadsägaren, en man i 50-årsåldern, var bortrest under veckoslutet från lördagsmorgonen räknat. Han fick, när han på söndagseftermiddagen var på väg hem med bil, reda på vad som hänt via ett telefonsamtal från en bekant. Denne hade åkt förbi huset och sett att fönsterrutorna var inslagna.

Polisen i Falkenberg, som i utredningen hittills inte har någon misstänkt gärningsman, bekräftar ändå för HP att husägaren gjort flera anmälningar under de senaste veckorna om att han utsatts för brott. Man vill dock inte närmare gå in på vad detta handlar om eller vad för rubriker polisen satt på brotten.

ANNONS

HP erfar dock att det handlar om hot som riktats mot husägaren, vilka hänger samman med en schism med en annan person bosatt i trakten. Det senaste hotet anmäldes så sent som måndagen innan bostaden vandaliserades.

ANNONS