Här lever livemusiken – trots coronakrisen

Slutsålda biljetter och en applåderande publik. Sommarens första livekonsert i Unnaryds hembygdspark påminde nästan om livet före coronakrisen.

ANNONS
LocationHylte|
|

Traditionen att det under juli månad ska bjudas på livemusik i hembygdsparken i Unnaryd är så stark att inte ens coronaviruset kan få traditionen att stryka på foten.

– Det blir visserligen inte som vanligt, men vi kände att det var viktigt att inte ställa in allt. Det gäller bara att hänga med i svängarna, anpassa sig och tänka nytt, säger Tulda Nielsen som tillsammans med Izabelle Norén har skött det praktiska kring spelningarna.

Konserterna - vilka äger rum alla resterande torsdagar i juli samt en kväll i augusti - arrangeras i hembygdsparkens regi, men för att få ekonomin att gå ihop stöttas de bland annat av Hylte kommun och Region Halland.

ANNONS

– I och med att vi bara får ha 50 personer i publiken blir det också extra viktigt att faktiskt sälja de biljetter vi har. Annars håller vi inte budgeten, berättar Izabelle Norén, varpå Tulda tillägger:…

– Men det är inte bara live här i parken, utan alla konserter livesänds och visas på Tiraholms fisk. Det här med lokal samverkan fungerar verkligen bra. Eftersom alla här ute på landet har en koppling till varandra så hjälps alla åt i dessa tider.

Först ut att spela i sommar var folkmusikbandet Trio Wolski – och till arrangörernas stora glädje skulle spelningen genomföras för en fullsatt lokal. Samtidigt gladdes såväl bandet som ljud- och kamerateknikerna åt att det nu fanns ett jobbtillfälle i parken.

– Det har varit glest med spelningar det senaste så det känns verkligen kul att vara här i kväll. Vi har även vår bas söder om Lidhult så det är dessutom nästan på hemmaplan, säger Petter Ferneman som spelar dragspel i bandet.

När publiken - som alltså bestod av totalt femtio personer - fyllde logen märktes det att många hade hunnit vänja sig av vid att gå på liveföreställningar. I takt med att applåderna började ramla in var glädjen över att äntligen få dela något tillsammans så stor att den nästan gick att ta på.

ANNONS

– Det är något annat att vara på livekonsert än att bara lyssna på musik, så vi hoppas att det här har tänt den där gnistan som bara kan tändas av livemusik, säger Tulda Nielsen.

ANNONS