Han tänder upp 200 000 lampor i trädgården

Det är inte för alla som tändningen av julbelysningen blir en ceremoni med storpublik. Men har man som Kjell Runemyr hängt upp 225 000 lampor på tomten kan det kännas befogat.

ANNONS
LocationLångaryd||

Förra året hade han 180 000. I år spränger Kjell Runemyr 200 000-lamporsvallen på tomten i Långaryd när han ökat till cirka 225 000 små lampor.

– Det är lite här och lite där. Det är några extra tusen på huset och träden växer fortfarande så där gick det att få upp ytterligare några tusen, säger Kjell Runemyr.

Kjell Runemyr har haft en maffig julbelysning ända sedan 90-talet och han har successivt ökat mängden lampor varje år. Det som blivit en stor sevärdhet under vintermånaderna har också blivit en karriär för Runemyr, som numera också jobbar med att sätta upp belysning åt andra.

ANNONS

LÄS MER:Kjell Runemyr har fullt upp inför jul: ”Kommunerna satsar ännu mer på belysning”

Under söndagen tände han upp belysningen hemmavid och halva Hylte verkade ha vallfärdat till huset.

– Det är bara roligt att folk kommer hit och tittar, säger Runemyr som såklart också fick svara på den givna frågan när applåderna lagt sig:

Hur känns det?

– Jag är jättenöjd med årets tändning. Det har gått bättre än förväntat.

Vissa lampor sitter kvar hela året men han uppskattar att det ändå tar 60–70 timmar inför varje säsong att få allt på plats. Hur mycket pengar Runemyr lagt på lamporna vill han inte avslöja men han konstaterar att ”helt gratis är det inte”.

LÄS MER:Kjell Runemyr laddar för advent – i år med 180 000 lampor

Vad är det som driver dig att lägga så mycket kraft på detta?

– Det är så himla fint att titta på. Sedan vill man ju att andra ska få se det också. Folk är här varenda kväll från fyra på eftermiddagen till elva på kvällen. Det är en ständig ström med bilar

ANNONS