Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannens bil togs i beslag av polisen och enligt domen är den nu förverkad och 20-åringen får därmed inte tillbaka den. Bild: Ur polisens förundersökning
Mannens bil togs i beslag av polisen och enligt domen är den nu förverkad och 20-åringen får därmed inte tillbaka den. Bild: Ur polisens förundersökning

Han stoppades tisdag, onsdag och torsdag - utan körkort och påverkad av narkotika

20-åringen, som polisen av i höstas ertappades drogpåverkad bakom bilratten tre dagar i rad, var i rättssalen mer benägen att försöka förklara sig än vad han tidigare var under polisens förhör.

Det hindrade dock inte tingsrätten från att döma honom till 130 dagsböter à 50 kronor för både grov olovlig körning och drog- och alkoholonykterhet.

Det var i slutet av november förra året som polispatruller stötte på 20-åringens bil, med denne bakom ratten, vid tre tillfällen under lika många dagar i sträck och på olika platser i Hylte.

Trots att 20-åringen, bosatt i Hyltebruk, saknade körkort gjorde han vid de första polisförhören försök att neka till att han kört olagligt. Misstankarna om att han varit full och berusad på cannabis ville han inte prata om.

I tingsrätten för ett par veckor sedan erkände ynglingen de olovliga körningarna. Men han hävdade att han inte skulle dömas för narkotikabrotten: ”Jag kände inte, eftersom jag druckit öl, att det var cannabis i cigaretterna,” var hans förklaring. Han berättade att han blivit bjuden på cigaretter av sina kompisar.

”Efterhandskonstruktion”, skriver tingsrätten om denna förklaring i sin dom.

20-åringen har inte tidigare dömts för olovlig körning. Under normala omständigheter skulle han därmed inte ha fått sitt brott klassat som ”grovt”, vilket det nu blev. Det var omständigheten att han ertappades en tisdag-onsdag-torsdag på rad som ledde till detta, och till det kraftiga bötesbeloppet.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här