Han såg en varg i centrala Hyltebruk

Mergim Bllata Pantina hade precis kommit till jobbet i morse när han och kollegerna fick syn på en stor varg på Norra industrigatan.

ANNONS
|

– Jag är hundra procent på att det var en varg.

Det är inte första gången Mergim Bllata Pantina ser en varg. Han bor och jobbar i Hyltebruk och hade precis kommit till jobbet i morse klockan sju när det var dags igen.

– Jag höll på att byta om när mina kolleger skriker från köket att det går en varg utanför fönstret, berättar Mergim för Hallandsposten.

Han fiskar upp mobiltelefonen och lyckas fotografera det vilsna rovdjuret.

– Den var enormt stor, mycket större än en hund. Jag är hundra procent på att det var en varg och alla kolleger, som kan det där bättre, sa också att det var en varg.

ANNONS

– Den gick helt lugnt mitt i vägen, fram och tillbaka. Det kändes som att den var vilsen, säger Mergim Bllata Pantina.

Rovdjursexperten Tommy Berglund säger till P4 Halland att det är en varg som Mergim såg i centrala Hyltebruk.

– Min bedömning är att det är en varg. Man tittar på specifika kännetecken. Man tittar på kinderna, då går det vita inte upp mot ögonen, det är typiskt varg. Sen tittar jag även på svansen – de har alltid en svart svanstipp, säger Tommy Berglund till P4 Halland.

Berglund har under lång tid arbetat som rovdjursspårare åt länsstyrelsen i Halland. Vargrapporterna har den senaste tiden avlöst varandra, men det är oklart om det rör sig om samma varg.

– Det är unga hanvargar som kommer ner ifrån Mellansverige hit ner. De har blivit utstötta från sin familjeflock eller lämnade själva, de brukar vara två–tre år gamla. Då ska de hitta en tjej här nere och bilda ett nytt revir, säger Tommy Berglund till P4 Halland.

Vargobservationer är inte ovanliga i Hylte kommun. I januari i år fotograferade Julia Johnsson en varg genom fönstret i villan i Böke vid Nyebro utanför Torup.

ANNONS