Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Borabotippen, efter öppningstid. Bild: Lennart Hildingsson
Borabotippen, efter öppningstid. Bild: Lennart Hildingsson

Halmstadbo åtalas för nedskräpning i Hylte

Tippen hade inte öppnat ännu. Istället för att vänta tömde han sitt avfall längs vägkanten när han var på väg hem.

Ovanstående beskrivning är grunden för ett åtal som väckts mot en man i 60-åldern, bosatt i Halmstad.

Det var 20 minuter innan Borabo återvinningscentral (ÅVC) i Hyltebruk öppnade för dagen, en lördagmorgon i november förra året, som mannen dök upp vid de stängda grindarna med bil och ett hyrt släp.

De anställda vid centralen uppger att mannen med släpet började tömma sitt avfall från släpet på marken direkt utanför området och att en av dem gick dit för att konfrontera honom och tog också bilder med sin sin mobiltelefon.

”Plockar du inte upp det med en gång så kommer jag att ringa polisen."

Halmstadsbon plockade upp det mesta. Men istället för att vänta de tiotal minuter som återstod innan tippen öppnade, åkte han därifrån.

Efter ytterligare en kvart kom till återvinningscentralen en besökare som berättade om en hög med plast och bråte som han upptäckt utmed Hästhultsvägen, fågelvägen cirka 800 meter från ÅVC. Besökaren hade också tagit bilder. Då man jämförde såg man att det var samma skräp som Halmstadsbon hade haft sin släpkärra.

Till slut blev det därmed en polisanmälan, ändå.

Halmstadbon, som åtalas för brottet nedskräpning, nekar till detta. Han hävdar i ett förhör att han fick lov av personalen att slänga utanför grindarna och att det också var det han gjort. Hur skräpet sen hamnade bortåt Granhult till, har han ingen aning om.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här