Halländska sexleksaksföretaget på börsen – på alla hjärtans dag

Purefun Group, med varumärkena Vuxen och Doggie, närmar sig Stockholmsbörsen. Vuxenleksaksföretagets planerade första handelsdag? Alla hjärtans dag.

ANNONS
|

Företaget, som grundades i Laholm och som i dag har sin lagerverksamhet i Torup, drivs av grundarna Michael och Catharina Ahlén. I december berättade Michael om planerna att ta sig in på Stockholmsbörsen.

– Vi har haft de planerna ganska länge och vi har nått en okej storlek. Vi har haft en del propåer från riskkapitalbolag som har velat investera i oss, men vi har känt att börsspåret är det vi har velat köra på, sa han till HP och berättade att börsnoteringen på sikt kan innebära så många som två dussin nya jobb i Torup.

LÄS MER:Purefun vill börsnoteras – kan leda till många nya jobb i Torup

Första handelsdag alla hjärtans dag

Nu kommer Purefun Group, som är moderbolag i koncernen, att noteras på Stockholmsbörsens First North-lista. Det är en marknad för företag som generellt är mindre än andra företag på Stockholmsbörsen.

ANNONS

Purefun har publicerat ett prospekt inför börsnoteringen där man skriver att första handelsdag planeras bli den 14 februari. Under en anmälningsperiod på två veckor inför det kommer 2 272 000 aktier att finnas tillgängliga för spekulanter att anmäla sitt intresse att förvärva, motsvarande ett värde av cirka 56,8 miljoner kronor. Bolaget värderas i sin helhet till dryga 250 miljoner kronor.

Varje aktie värd 25 kronor

Ytterligare 228 000 aktier till ett värde av 5,7 miljoner kan komma att bli tillgängliga via en så kallad övertilldelningsoption.

Varje aktie kommer under anmälningsperioden att kosta 25 kronor, och det minsta antal som kan köpas under de två veckorna är 220 aktier för ett pris av 5 500 kronor. Efter det kommer Purefuns aktier att kunna säljas och köpas på börsen, med start på alla hjärtans dag den 14 februari.

LÄS MER OM PUREFUN:

ANNONS