Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Halländskt företag som säljer sexleksaker har köpt jättelokal

Det konkursade företaget M2 Retail Solutions lagerlokal vid infarten till Torup har sålts till det halländska företaget Purefun som driver Sveriges största nätbutik för vuxenleksaker. Etableringen kan leda till flera nya arbetstillfällen i Torup.

– Vi flyttar vårt lager till Torup och all distribution kommer att utgå härifrån. Det var ett bra tillfälle och en bra storlek på lokalen, den passar oss. Vi har varit trångbodda i ett par, tre år, säger Michael Ahlén, vd på Purefun Group, som driver företaget ihop med hustrun Catharina Ahlén.

Företaget är Sveriges största försäljare av vuxenleksaker genom sin hemsida vuxen.se. Purefun Group har haft sitt säte i Genevad, i Laholms kommun, men har nu lämnat orten.

Det är dock systerbolaget Purefun Real Estate som har köpt M2:s tidigare lagerlokal i Torup och ett annat systerbolag, Purefun Logistic, som kommer att sköta lagerverksamheten och logistiken här. Den stora lokalen vid infarten till Torup ska dessutom moderniseras.

Vi räknar med att inom två-tre år maximera kapaciteten med tvåskift och det kommer leda till en stor utökning av vårt personalbehov.

– Vi upphandlar nu ett toppmodernt automatisationssystem för lagret inför inflyttning som kan ske under första eller andra kvartalet 2021. Under nästa år kommer anläggningen i Torup kunna leverera över 300 000 paket, men vi dimensionerar automationen för att fullt utbyggd klara över 10 000 paket per dygn vid behov, säger Michael Ahlén.

LÄS MER: Företaget som är störst i Sverige på sexleksaker

LÄS MER: Konsumtionssamhället stannar av – men försäljningen av sexleksaker ökar

– I dag har vi 20 anställda. Den här etableringen ger garanterat fler arbetstillfällen. Vi räknar med att inom två-tre år maximera kapaciteten med tvåskift och det kommer leda till en stor utökning av vårt personalbehov, säger Michael Ahlén.

Lokalen har stått tom i två år

Flera anställda följer med vid flytten till Torup. Företaget har dessutom kontor i Helsingborg. Vid Purefuns fabrik i Skåne tillverkas glidmedel, oljor och ljus.

Purefun ska etablera sig i Torup och har köpt forna M2:s lagerlokal. Bild: Isabel Bark
Purefun ska etablera sig i Torup och har köpt forna M2:s lagerlokal. Bild: Isabel Bark

Camilla Johansson, näringslivsansvarig i Hylte kommun, välkomnar företagets etablering i Torup.

– Jag är väldigt glad att det kommer en ny aktör och att lokalen tas tillvara. Det är aldrig bra när lokaler står tomma. Vi är beroende av att ha vårt näringsliv levande, säger Camilla Johansson.

”Logistikmässigt ligger den bra till”

Torupslokalen är strategiskt placerad. Nissastigen, en del av riksväg 26, är en viktig led från Halmstad ända upp till Jönköping.

– Många av våra lastbilar kör ändå upp mot Jönköping, så logistikmässigt ligger den bra till. Från början tänkte vi bygga nära motorvägen, men det här blev en bra lösning, säger Michael Ahlén.

Den stora lagerlokalen vid ”Rejmesrondellen” på riksväg 26 har stått tom i två år. I september 2018 gick M2 Retail Solutions i konkurs och strax efter detta lades företagets lokaler ut till försäljning.

LÄS MER: Konkurs inledd för M2 Retail Solutions

LÄS MER: M2-tomt till salu för 12,5 miljoner

En tredjedel av personalen nystartade dock verksamheten i ett nybildat bolag CBM Retail, som i dag hyr lokalerna i Rydöbruk.

– Det rullar på. Vi har klarat oss under coronapandemin så vi ska inte klaga, säger Oskar Gustafsson, inköpsansvarig på CBM Retail.

LÄS MER: CBM Retail tar över konkursade M2 med ny energi

Lagerlokalen i Torup behövdes inte längre när företaget krympte.

Svårsåld fastighet i Rydöbruk

Försäljningen av forna M2:s fastigheter i Torup och Rydöbruk har skötts av två olika kommersiella fastighetsförmedlingar. Lokalerna i den gamla konstnärsbyn i Rydöbruk har varit mer svårsålda. Utgångspriset har sänkts från 12,5 till 4,9 miljoner kronor.

Utgångspriset för M2-tomten i Rydöbruk, fd Konstnärsbyn, har sänkts från 12,5 till 4,9 miljoner kronor. Bild: Skärmdump Blocket/arkiv
Utgångspriset för M2-tomten i Rydöbruk, fd Konstnärsbyn, har sänkts från 12,5 till 4,9 miljoner kronor. Bild: Skärmdump Blocket/arkiv

– Vi jobbar på det. Det är många och stora fastigheter. Det stämmer att priset är sänkt. Det är inte så vanligt att industrifastigheter som denna är till salu, så det finns ingen norm, säger Leif Otterström, fastighetsmäklare på Era Kommersiellt som sköter försäljningen av Rydöfastigheten.

Förr i världen bedrevs en sulfitfabrik i det aktuella området, men på senare tid har det gjorts omfattande miljösaneringar för att få bort föroreningar i marken.

– Vi har haft några intressenter, men en del är försiktiga eftersom länsstyrelsen har gett ett vagt besked om vem som bär det framtida miljöansvaret för fastigheten. Men pusselbitarna börjar falla på plats, säger Otterström.

Läs fler artiklar om Purefuns verksamhet:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!