Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt mannen fick han kämpa för att hålla sig kvar på land, efter att kvinnan försökt knuffa ned honom från kajen. Bilden är en genrebild och har inget samband med personerna eller platsen som artikeln handlar om. Bild: HP arkiv
Enligt mannen fick han kämpa för att hålla sig kvar på land, efter att kvinnan försökt knuffa ned honom från kajen. Bilden är en genrebild och har inget samband med personerna eller platsen som artikeln handlar om. Bild: HP arkiv

Halländsk kvinna försökte knuffa ner rullstolsburen i kanal

En 23-årig kvinna från Hylte har häktats misstänkt för mordförsök. Hon ska ha försökt knuffa ner en rullstolsburen man i kanalen, nära Centralstationen i Malmö.

Sydsvenskan skriver om den otäcka händelsen, som ägde rum nära Centralstationen i Malmö i måndags eftermiddag. Enligt mannen fick han kämpa för att hålla sig kvar på land, efter att kvinnan försökt knuffa ned honom från kajen, uppger Sydsvenskan. Mannen, som är i 40-årsåldern, hamnade aldrig i vattnet.

– Mannen är rullstolsburen. Hade han hamnat i vattnet hade han haft oerhörda problem att ta sig upp, säger kammaråklagare Christoffer Östlind till SVT Skåne.

Förhör har också hållits med den 23 -åriga kvinnan, som är skriven i Hylte kommun. Under torsdagen hölls häktningsförhandlingen mot kvinnan i Malmö tingsrätt och åklagaren beslutade att häkta kvinnan eftersom han bedömer att det finns risk för att hon fortsätter begå brott. Hon är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Kvinnan förnekar själv brottet och bestred åklagarens häktningsyrkande.

Enligt SVT Skåne finns inga uppgifter om att den rullstolsburne mannen och kvinnan känner varandra sedan tidigare.

– Bilden vi har hittills är att det här förefaller vara oprovocerat, säger Christoffer Östlind till SVT Skåne.

Även misstänkt för tre fall av misshandel

Flera personer blev vittnen till händelsen vid kanalen i Malmö. De ryckte in för att hjälpa mannen och höll även fast kvinnan till att polisen kom till platsen och kunde gripa kvinnan.

Under häktningsförhandlingen togs fler misstankar mot kvinnan upp. Hon misstänks för två fall av misshandel i Halmstad i februari i år. Dessutom ett fall av misshandel som ska ha ägt rum i september förra året i närheten av Nissastigen i Hyltebruk.

Misshandeln i Hyltebruk är den enda anklagelsen kvinnan erkänner. Hon förklarar den händelsen med att hon blev provocerad.

Åtal ska väckas vid Malmö tingsrätt senast den 6 maj.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här