Emma Thor, arbetsmarknadschef i Hylte kommun.
Emma Thor, arbetsmarknadschef i Hylte kommun. Bild: Isabel Bark/Jenny Johansson

Här rycker 56 ungdomar in på sommarpraktik

Kommunen har hittills beviljat 56 ungdomar en sommarpraktikplats. Skillnaden mot tidigare år är att inga platser erbjuds inom omsorgen på grund av coronapandemin.

ANNONS
|

– Jag är väldigt glad över det goda samarbete som skapats mellan min personal och ansvariga chefer och handledare runt om i kommunen för att hitta nya och intressanta arbetsplatser, eftersom vi utifrån covid-19 inte kan erbjuda sommarpraktik inom omsorgen i år, säger Emma Thor, arbetsmarknadschef i Hylte kommun.

Hittills har 56 ungdomar fått en sommarpraktik för sommaren 2020, men det kan tillkomma några fler platser. I sommar kommer ungdomarna rycka in på exempelvis Kompetenscentrum, Boost Hylte, fritidsgården, kommunledningskontoret och räddningstjänsten.

– Kommunen har kraftsamlat och man har, bland annat genom kommunens ledningsgrupp, hittat möjligheter för att öppna upp fler och nya arbetsplatser inom kommunen, säger Emma Thor.

ANNONS

På Camp Vallsnäs får praktikanterna hjälpa till vid lägeraktiviteterna för barn i årskurs 4-6. En bit därifrån kan jobba med kaféverksamhet för Unnaryds hembygdsförening och ta emot besökare.

LÄS MER:Barnläger kan hållas trots coronapandemin – men antalet deltagare begränsas

För många av ungdomarna blir sommarpraktiken en första kontakt med arbetsgivare och en chans att skaffa sig arbetslivserfarenhet.

– Syftet, förutom att inspirera och lära sig om olika yrken, är att få insyn i hur en arbetsplats fungerar. Det gäller allt ifrån att förstå vilka rättigheter och skyldigheter man har som arbetstagare till att lära sig yrkesspecifika arbetsuppgifter, säger Emma Thor.

Hylteungdomarna kommer också att synas inom lokalvården, hos Hyltebostäder och inom arbetsmarknadsenheten.

– Via Svenska kyrkans initiativ kommer ungdomarna tillsammans med handledare från arbetsmarknadsenheten att handla och leverera matvaror till personer i riskgrupp för covid-19.

Hylte kommun erbjuder sommarpraktik för ungdomar som är mellan 16 och 20 år (födda mellan 2000 och 2003), folkbokförda i Hylte kommun och går i gymnasiet årskurs ett eller två.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS