Här ringer Victoria och Daniel upp kommunledningen

På hovets initiativ höll kronprinsessparet ett videomöte med kommunchefen Emma Gröndahl och kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist.
– Det märktes att de hade läst på om Hylte kommun i förväg, berättar Löfquist kort efter mötet.

ANNONS
LocationHyltebruk||

Tekniken var som tur var på Hylte kommuns sida när kronprinsessan Victoria och prins Daniel ringde upp Emma Gröndahl och Ronny Löfquist vid lunchtid på torsdagen.

– Hovet tog kontakt med oss för 14 dagar sedan och meddelade att kronprinsessparet ville ha ett samtal med oss om läget i Hylte kommun rent allmänt, men även med fokus på pandemin. Det märktes att de hade läst på om Hylte kommun i förväg. De hade en uppfattning om var kommunen ligger och vilka företag vi har här, berättar Ronny Löfquist.

– De pratade om Stora Enso och hade koll på att Hylte är en landsbygdskommun med mycket fin natur, säger Emma Gröndahl.

ANNONS

Från strandskydd till villapriser

Det halvtimmeslånga videomötet handlade bara till viss del om hur kommunen hanterat utmaningar kopplade till coronapandemin. Samtalet fokuserade också på mer positiva ämnen och det var tydligt att kronprinsessparet ville lära sig mer om Hylte kommun.

– Vi pratade om landsbygdsutveckling, strandskydd och vilka möjligheter det kan ge, men också om villapriser. Prins Daniel tyckte att det vore väldigt attraktiv för en barnfamilj i Halmstad att flytta till Hylte i stället för att bo i en dyr lägenhet i Hylte, säger Löfquist.

– Vi ställde egentligen inte så många frågor till dem, utan fokus var att de skulle få möjlighet att ställa frågor utifrån vad de var nyfikna på. En halvtimmes samtal går rätt fort, konstaterar Emma Gröndahl.

”De var väldigt avslappnade, trevliga och nyfikna”, säger Emma Gröndahl efter videomötet med kronprinsessparet.
”De var väldigt avslappnade, trevliga och nyfikna”, säger Emma Gröndahl efter videomötet med kronprinsessparet. Bild: Hylte kommun

Under mötet lyfte hon fram att Hylte kommun hade en ganska låg spridning av coronaviruset fram till årsskiftet, men att samhällsspridningen sedan har tagit fart.

– Men samtidigt har vi inte haft en hög spridning inom våra kommunala verksamheter och det har gjort att vi ändå har kunnat upprätthålla samhällsservicen, säger Gröndahl.

Hur upplevde du kronprinsessparet?

– De var väldigt avslappnade, trevliga och nyfikna. Det är alltid roligt att få möjligt att berätta om allt vi gör i Hylte kommun.

Varken Gröndahl eller Löfquist var särskilt nervösa inför videomötet med kungligheterna. Den tekniska biten vid ett videomöte kan dock vara ett stressmoment.

ANNONS

– Jag vill ha koll så att allt funkar och att tekniken är på plats. Om inte kameran eller internetuppkopplingen funkar så är ju chansen borta. Men allt fungerade bra denna gång, säger en lättad Ronny Löfquist.

LÄS TIDIGARE ARTIKLAR:

ANNONS