Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/33

Här är Hylteborna med de högsta inkomsterna

I topp 20 över vilka Hyltebor som har högst förvärvsinkomst finns bara fyra kvinnor och 13 personer i toppen är män över 50 år. Höginkomsttagarnas yrkesroller är minst sagt varierade – från präst och läkare till teknisk chef på ett rederi och marknadschef på ett företag som tillverkar hundbajspåsar.

Bland de 20 personer i Hylte kommun som har de högsta fastställda förvärvsinkomsterna finns flera höga chefer på Stora Ensos pappersbruk och möbel- och inredningsföretaget AJ Produkter, som startades i Hyltebruk även om det numera ligger i Halmstad. Grundaren Anders Johansson bor kvar i Hyltebruk och leder löneligan i Hylte för andra året i rad och året innan dess låg han på tredje plats.

I likhet med Laholm och Halmstad är det få kvinnor i topplistan över invånarna med de högsta lönerna. I Hyltes topp 20 finns bara fyra kvinnor. 13 av 20 personer är män över 50 år.

Desto större variation bjuds när det gäller yrkeskategorierna. Förutom vd- och chefsposter förekommer yrken som präst, läkare, skolrektor, teknisk chef på ett rederi och marknadschef på ett företag som tillverkar hundbajspåsar.

Bygger på vad personerna tjänade under 2019

Förvärvsinkomsterna som redovisas i bildspelet ovan är hämtade ur taxeringskalendern för Hallands län 2021 och bygger på 2020 års taxering – det vill säga vad personerna tjänade under året 2019.

Några ”kända” lokala profiler i Hylte tjänade tillräckligt mycket pengar för att kvala in i topp 100, men inte topp 20. På plats 26 hittas Torupsentreprenören Thomas Pilqvist (Marknadsfastigheter i Halland) med 905 800 kronor i årsinkomst. Oppositionsrådet Anna Roos (C) tjänade 869 300 kronor (plats 33), riksdagspolitikern Elisabeth Falkhaven (MP) 800 200 kronor (plats 47) och Marcus Johansson, vd på Kenneths Bygg, 767 800 kronor (plats 57).

De verkliga höginkomsttagarna hittar man om även kapitalinkomsten räknas in i den totala inkomsten. I begreppet kapitalinkomst ryms allt från aktieutdelningar och räntor på sparkonton till vinster vid försäljning av bostäder eller aktier. Topp 10 över kapitalinkomster i Hylte kommun hittar du i slutet av bildspelet ovan.

Läs också om löneligan i Laholm: Här är laholmarna som tjänar mest

Och om topplönerna i Halmstad: Här är Halmstadborna med högst inkomst

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!