Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nytändning. Gunn Britt Liljegren från Unnaryd har tagit upp penseln igen efter att den legat på hyllan i 15 år. Hon målar med oljefärger på duk och ställer nu ut nya och gamla verk på biblioteket i Unnaryd.

Gun Britt har plockat upp penseln igen

Det var 15 år sedan Gunn Britt Liljegren målade sist. Men efter en flytt till Unnaryd och pensionering har hon tagit upp penseln igen och ställer nu ut både gamla och nya verk på biblioteket.

Gun Britt Liljegren flyttade till Unnaryd från Halmstad, där hon har tillbringat större delen av sitt liv, för några år sedan.

- Jag har en bror som bor här så jag kände till de vackra omgivningarna som lockade med sin fina natur. Sedan hittade jag ett hus som passade och jag flyttade hit för tre år sedan, säger hon och tycker att hon har blivit väl mottagen och funnit en plats i samhället där hon engagerar sig på olika sätt.

Efter flytten och pensionen från sitt arbete som sjuksköterska har hon haft mer tid över och tagit upp en hobby som har varit vilande ett bra tag.

- Jag målade jättemycket för 15 år sedan, men jag slutade med det efterhand då jag inte hade tid helt enkel med arbete och allt annat. Det är knappt man hinner med nu heller, skrattar hon.

Men så i höstas började hon fundera på om hon kanske skulle ta och plocka upp penseln igen.

- Jag tittade på Lennart Nilssons målarkurser, som har varit fulla hela tiden, men så fanns det en plats och jag började.

Målargruppen gav henne nya perspektiv på konsten och sin utveckling och i dag är det mest i gruppen som hon målar.

- Det är jättemysigt med gemenskapen och all inspiration. Jag får tips från andra och snappar också upp mycket, samtidigt som det är en fin avkoppling.

Hon är nöjd med att ha tagit upp målandet igen och verkar lika upprymd av det kreativa tänkandet kring målandet som själva skapandet.

Gun Britts tavlor ställs ut på Unnaryds bibliotek till den 10 mars.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här