Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Guldsmycken stals ifrån en lägenhet i Staffansbo vid ett inbrott under natten till lördagen. Bild: TT-bild
Guldsmycken stals ifrån en lägenhet i Staffansbo vid ett inbrott under natten till lördagen. Bild: TT-bild

Guld stals från lägenhet vid stökigt inbrott

När ägaren kom hem var det stor oreda i lägenheten. Men tjuven hade hittat det den sökte – smyckena.

Det är oklart hur stort värdet var. Men efter ett inbrott i en lägenhet i Staffansbo i Hyltebruk någon gång under tiden mellan fredag och lördag visar det sig att tjuven hade undvikit dator, tv och andra mer skrymmande värdesaker.

När ägaren/ägarna kom hem vid 19-tiden på lördagen upptäcktes att altandörren var sönderslagen och att bostaden var genomletad. Det var stor oreda och slutligen visade det sig att bland annat guldsmycken stulits.

– Det kan ha skett tidigare, de hade varit borta sedan klockan 13 dagen innan. Det är ganska vanligt att det sker sådana här inbrott, så fort det blir mörkt och i bostadsområden går tjuven in via altandörrar eller uterum. Det är lättare att gå in den vägen, det brukar vara svårt att upptäcka av andra i omgivningen, berättar polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen har varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning. Det är oklart om man funnit några spår som kan ledas till en gärningsman. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här