Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Grusplanen vid livsmedelsbutiken i Unnaryd, vilken också fungerar som parkering för torgdagarna i Unnaryd, behöver snyggas till enligt olika politiker.
Grusplanen vid livsmedelsbutiken i Unnaryd, vilken också fungerar som parkering för torgdagarna i Unnaryd, behöver snyggas till enligt olika politiker.

Grusplan och miljöstation satt under debatt

Grusplanen intill Coop-butiken i Unnaryd kan bli asfalterad - men inte hela ytan.

Det är det besked som lämnas i samband med behandlingen av en Centermotion om "hårdbeläggning" av olika markplättar i Unnaryds samhälle.

Både samhällsbyggnadsnämnden, vilken varit remissinstans, och nu kommunstyrelsen vill avslå motionen som är skriven av Bruno Granath (C).

Förutom Coop-ytan handlar önskemålen också om grusplanen vid nuvarande återvinningsstationen, bakom hembygdsparken.

Båda områdena är i byggnadsplan markerade som parkmark. Därmed stötte önskemålet om asfaltering på rent formella hinder; en hårdbeläggning är inte lämplig sett utifrån hur marken är tänkt att användas.

Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, är trots det avslag på motionen som nu går till fullmäktige beredd att jobba vidare med i vart fall Coop-planen.

– Vi kan inte asfaltera hela ytan, men en större del av den som ligger närmast butiken. Jag tänker öppna ett annat ärende om detta, säger han.

Vad gäller återvinningsstationen pågår en diskussion om var den överhuvudtaget ska finnas i Unnaryd. Den måste avslutas, menar Löfquist, innan man gör något på den nuvarande platsen.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här