Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Grönt ljus för padelhallen – arrendeavtalet har klubbats

Det uppstod en mindre debatt innan kommunstyrelsen klubbade igenom arrendeavtalet för den planerade padelhallen i Unnaryd. Centerpartiet lämnade in två yrkanden som enligt Ronny Löfquist (S) hotade att försena bygget.
– Nu har vi ett avtal som innebär att föreningen kan köra på i full fart.

I januari godkände kommunfullmäktige i Hylte ett lån på 1,5 miljon kronor till bygget av en padelhall i Unnaryd. En förutsättning var då att kommunen skulle ta fram ett avtal som reglerar förhållandet mellan föreningen och kommunen: dels ett driftsavtal, dels ett arrendeavtal för den kommunala marken.

Kommunstyrelsen valde att klubba igenom arrendeavtalet på sitt möte i tisdags. Driftsavtalet håller på att färdigställas.

– Nu har vi ett avtal som reglerar det viktigaste och som innebär att föreningen kan köra på i full fart. Om det under projekttiden skulle uppkomma saker som gör att man behöver göra små förändringar i avtalet mellan Hylte kommun och Unnaryds Goif – då har vi förtroende för våra tjänstepersoner att fatta de kloka besluten, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Centerpartiet hade yrkat att ärendet skulle delegeras till kultur- och folkhälsonämnden för att göra mindre ändringar i avtalet, i stället för att detta görs på tjänstemannanivå på kultur- och folkhälsokontoret. Partiet ville också att driftsavtalet för padelhallen skulle gå upp till kommunstyrelsen för beslut.

– Det stod att det skulle göras smärre justeringar och då vill vi se de justeringarna. Det var ingen jättegrej eller något som påverkar ärendet i stort. Vi är positiva till padelhallen. Det här handlade mer om att följa det beslut som fullmäktige har fattat, att kommunstyrelsen ska vara den som tecknar avtalet, menar oppositionsrådet Anna Roos (C).

”Kommer sabba föreningens tidsplan”

Ronny Löfquist yrkade avslag på Centerns önskemål och tycker att det räcker med de veckovisa avstämningar som Hylte kommun och Unnaryds Goif redan har kring padelprojektet.

– Om vi ska ta upp små förändringar i kommunstyrelsen så kommer vi sabba föreningens tidsplan och det är jag inte beredd att göra. Föreningen kommer inte vidare om de inte har ett ”okej” från oss. Vi har bara ett kommunstyrelsesammanträde kvar innan sommaren och kommer det sedan upp något i juni så får föreningen vänta till augusti-september då vi sammanträder igen.

Utöver lånet på 1,5 miljon från kommunen har Arvsfonden gått in med två miljoner i padelhallen, som ska ligga vägg i vägg med ortens sporthall. Enligt Unnaryds Goifs första tidsplan skulle padelhallen invigas i sommar, men det är oklart om det blir så.

LÄS MER:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här