Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maj Brodin Johansson. Bild: Lennart Hildingsson/arkiv
Maj Brodin Johansson. Bild: Lennart Hildingsson/arkiv

Genmäle av Maj Brodin Johansson: ”Omdömeslöst av mig”

I april delade jag ett inlägg på Facebookgruppen Diskus Hylte där en Hyltebo är med på bild med sina barn. Det var omdömeslöst av mig och i fredags eftermiddag bad jag familjen om förlåtelse i radio Halland. Personen ifråga intervjuades i samma program och accepterade min ursäkt, skriver tidigare M-politikern Maj Brodin Johansson i ett genmäle till Hallandsposten

Jag har också tagit konsekvenserna av kritiken mot mig och lämnat mina politiska uppdrag i kommunen. Låt mig dock förklara varför jag delade inlägget.

Moderatledaren Ulf Kristersson skrev på DN debatt den 23 november 2020 att politisk islam inte hör hemma i Sverige. ”Frankrike och Österrike har redan lagt fram kraftfulla åtgärder för att bekämpa islamismen. Sverige måste nu göra samma sak. Det handlar om att rakryggat stå upp för det öppna samhället. Kristersson föreslår bland annat att ”Skolverket borde kartlägga icke-demokratiska värderingar bland barn och unga samt ta fram stödmaterial som kan användas i undervisningen.”

Jag har som moderat politiker gjort det som Kristersson ber om – arbetat mot islamism. Det aktuella inlägget som jag delade kom från författaren Mona Lagerströms purdahblogg, där hon skriver om islamism, en politisk ideologi som bygger på islam.

I inlägget skrev hon om en person i Hylte som på sin Facebooksida gillar den terroranklagade islamisten och hatpredikanten Zakir Naik. Eftersom personen arbetar inom skolan, tyckte jag att det var viktigt att uppmärksamma honom. I själva inlägget finns bild på Hyltebon och hans barn, en son och två döttrar. Flickorna har hijab på bilden från hemmet och från förskolan. Hijab kan för den oinvigde verka oskyldigt men har blivit en symbol för politisk islam. Lagerström förklarar i inlägget vad ideologin innebär: ”Den lille pojken kan på det hela själv forma sitt liv, utom att ha en homosexuell relation, då kan familjen vända honom ryggen, eller till och med döda honom. För flickornas del räcker det med att de vill ta av sig hijaben för gott för att familjen ska vända dem ryggen.”

Hallandsposten tolkade det som att jag ansåg personen vara en ”möjlig barnamördare”. Men jag har inte påstått att just denna person skulle vara kapabel att döda sina barn. Det jag ville sätta fingret på är att politisk islam innehåller sådana uppmaningar.

LÄS MER: Maj Brodin Johansson tvingas lämna sina uppdrag: ”Islamister påverkar Moderaterna”

LÄS MER: Distriktets Lars Püss (M): ”Vi tar starkt avstånd från hennes agerande”

LÄS MER: Ledande hyltepolitiker sprider uppgift om skolanställd: ”Han kan döda barn”

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!