Gårdshus brann ner till grunden

En brand uppstod i ett hus på en gård i Mjälahultstrakten, en bit utanför Torup, under söndagsmorgonen. Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen och arbetet fokuserades på att skydda intilliggande byggnader.

ANNONS
|

– Taket var övertänt när jag kom hit. Vi riktade in oss på att skydda boningshuset och det har vi lyckats med. Vi har satt upp en dimridå och kylt ner fasaden, sade Jonas Aronsson, räddningsledare på plats.

Gårdshuset, som fick brinna ned till grunden, var obebott och det är oklart vad som fanns i byggnaden. Räddningstjänstens arbete underlättades av vindens riktning.

– Gårdshuset låg bara fem–sex meter bort från boningshuset. Om vinden hade haft en annan riktning så hade det varit betydligt tuffare, men nu var det gynnsamma förhållanden. Det blåste rejält, men det blåste från bostadshuset ut mot åkern, sammanfattar Jonas Aronsson på måndagsförmiddagen.

ANNONS

Det var fastighetsägaren som själv upptäckte branden i gårdshuset och larmade SOS vid kvart i åtta på söndagsmorgonen. Vid 14-tiden var räddningstjänsten klar med släckningsarbetet.

– Vi lämnade platsen när vi ansåg att det inte längre fanns någon spridningsrisk. Det kan ha varit kvar lite glödbränder, men då får ägaren ombesörja efterbevakning, säger Jonas Aronsson.

Även polis kom till platsen, men det finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

– Vi vet ingenting om brandorsaken, konstaterar Jonas Aronsson.

ANNONS