Vågade starta. Den positiva utvecklingen i Hylte kommun gjorde att Göran Svensson vågade starta eget inom tandvården.
Vågade starta. Den positiva utvecklingen i Hylte kommun gjorde att Göran Svensson vågade starta eget inom tandvården.

Göran Svensson satsar på ny tandklinik

Sedan en vecka tillbaka driver Göran Svensson Tandläkarhuset Hylte. Tidpunkten för starten valdes med omsorg.

ANNONS
|

Det finns två orsaker till att Göran Svensson valde att slå upp portarna till Hyltebruks nya tandklinik. Dels de långa köerna till Folktandvården, dels den positiva utveckling som råder i Hylte kommun.

–Jag har funderat på detta i några år. Den senaste tiden har det gått allt bättre för Hylte. I Hyltebruk öppnar affärer, frisörer och vi har fått en ny skola, säger Göran Svensson, vd på Tandläkarhuset Hylte.

Själv jobbar han skift på Bruket i Hylte sedan 27 år tillbaka och kommer att driva kliniken vid sidan av. Tillsammans med personer verksamma inom tandvården startade han ett aktiebolag och i förra veckan tog kliniken emot de första kunderna.

ANNONS

–Det finns definitivt underlag för att driva en klinik eftersom det är så långa köer för att få en tandläkartid i dag.

Göran Svensson driver kliniken i familjens villa i Hyltebruk. Under starten har han fått goda råd av flera privattandläkare.

Det har krävts många olika tillstånd, bland annat från Inspektionen för vård och omsorg, Strålskyddsmyndigheten och Hylte kommun. Lokalen måste vara tillgänglighetsanpassad.

–Jag tycker att allt har gått bra hittills. Vi har haft en del patienter, trots att vi inte har annonserat, berättar Göran.

Verksamheten kommer att ha två eller tre anställda: en tandläkare, en tandsköterska och en receptionist. Det sistnämnda uppdraget sköter Göran själv till en början. Kliniken erbjuder tandvård för alla åldrar.

– Vi har ett avtal med landstinget för att kunna ta emot barn och ungdomar mellan tre och 21 år. Vi har all form av tandvård och har kontakt med specialisttandvården.

Hur har det varit att starta eget?

–Det är det vi funderade på mest. Vi har lärt oss längs vägen. Det känns jättebra att vi gjorde det nu när Hyltes framtid ser ljus ut.

ANNONS
ANNONS