Fullt utvecklad villabrand

På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en fullt utvecklad brand i en villa på Gamla Nissastigen i Hyltebruk. Lågorna slog ut från andra våningen och enligt räddningstjänsten var spridningsrisken stor.

ANNONS
|

Strax efter klockan 14 tog räddningstjänsten emot ett larm om brand i villa. Enligt Patrik Sönnerstedt, inre befäl på räddningstjänsten, ska de ha fått flera samtal med uppgifter om att lågor slår ut från andra våningen på villan.

– Det är en fullt utvecklad brand i villan. Det är kraftig rökutveckling och lågor slår ut från andra våningen, säger han.

Tio enheter åkte till platsen och arbetet med att släcka branden pågick i timmar.

– Just nu håller man på att bekämpa branden i huset och försöker eliminera risken för spridning till övriga byggnader i närheten. Vi har inte fått någon prognos från platsen men vi är nog kvar några timmar till, säger Patrik Sönnerstedt.

ANNONS

Huset låg i ett villaområde i närheten av Stora Enso och spridningsrisken till närliggande hus var stor.

– Det har börja lugna sig på platsen men man jobbar fortfarande med att eliminera risken för spridning. Det är väldigt nära till andra hus, bara en och en halv meter, så spridningsrisken är ju uppenbar, säger han.

Vid 17.30 hade en enhet lämnat platsen och bytts ut med en grävmaskin.

– Man har börjat riva ena gaveln med en grävmaskin för att förhindra värmestrålningen och minska spridningsrisken till det närliggande huset, säger Patrik Sönnerstedt.

Byggnaden var utrymd när räddningstjänsten kom till platsen och ingen ska ha skadats i branden. Men för själva huset är det en annan historia.

– Det är totalt brandskadat, säger han.

Strax efter 19 var branden så gott som släckt.

– Vi har börjat avveckla enheter från platsen. Vi har lämnat en som kommer att stanna över natten för bevakning. Branden är så gott som släckt men det är mycket bråte så man är ju alltid orolig att den ska ta sig igen, säger Patrik Sönnerstedt.

ANNONS