Fullt utvecklad villabrand i Hyltebruk

En brand bröt ut i en villa i närheten av Örnatorget i Hyltebruk under fredagsmorgonen. Räddningstjänsten tillkallade både rökdykare och höjdfordon för att försöka rädda huset.

ANNONS
|

Det var runt klockan 05.30 som brandlarmet först kom in. Enligt Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, slog det lågor ur byggnaden vid deras ankomst. Åtta enheter kallades till platsen och först en lång stund senare på morgonen var branden under kontroll.

– Man har gått in med rökdykare och jobbar även med släckning utifrån, berättade Andersson under morgonen.

Enligt räddningstjänsten ska det inte ha befunnit sig några personer i villan då branden startade.

– Vad vi har fått till oss höll fastigheten på att renoveras, sade Andersson.

Rökdykare på plats

Räddningstjänsten hade först hoppats vara klara till klockan 9, men på eftermiddagen hade man fortfarande inte lämnat platsen. Anledningen stavades svårigheter att komma åt på alla platser där det brann.

ANNONS

– Vi har en kranbil som lyfter bort taket. Det måste vi få bort innan vi kan komma åt det sista. Det brinner och glöder fortfarande. Det vi behöver göra nu är att komma åt de här glödhärdarna, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten.

Utreds som mordbrand

Tidigare under dagen hade räddningstjänsten även förhoppningen om att kunna rädda huset, men när branden fortfarande höll i sig en stund efter lunch har man övergett den förhoppningen.

– Det mesta står kvar men det är en totalskadad fastighet, menar Karlborg.

Räddningstjänsten lämnade platsen en stund efter 14 men skickade tillbaka ett befäl vid klockan 16 för att hålla koll eftersom det började ryka i huset igen.

– Det är så pass varmt att när vattenångan kommer upp sprids det vit rök. När grannarna kommer hem så blir de oroliga om det ryker. Det ska inte vara någon fara att det börjar brinna igen, säger Peter Karlborg.

Någon undersökning i det brandskadade huset tror Karlborg inte att det hinner bli redan på fredagen.

– Det får kylas av lite grann och polisen kommer inte göra det i kväll. Men det är upp till dem när de ska göra den kontrollen.

I nuläget finns ingen risk för spridning. Det är troligt att branden kan ha startat genom tre separata bränder inne i villan. En förundersökning har inletts med brottsrubriceringen mordbrand.

ANNONS

– Det finns en misstanke om att branden kan vara anlagd. Men det är vad vi tror, sen får den tekniska analysen avgöra var vi hamnar någonstans, säger Christer Fuxborg.

ANNONS