Blåljus polis genre
Blåljus polis genre

Försvaret efter misshandeln: ”Försökte hjälpa honom upp”

En man misshandlade en äldre bekant med flera slag på Storgatan i Hyltebruk i somras. Han menar själv att han bara ska ha hjälpt mannen upp, men nu åtalas 31-åringen för händelsen.

ANNONS
LocationStorgatan, Hyltebruk||

Det var på kvällen den 23 juni i år som bråket mellan 31-åringen och den äldre mannen uppstod. Flera vittnen har berättat att den 31-åriga mannen slog mot den äldre mannen med flera slag, både med öppen och stängd knytnäve.

Delade ut flertalet slag

Först ska 31-åringen ha lagt ett knä på den äldre mannen och slagit honom i ansiktet och bröstkorgen fyra, fem gånger. Efter att ha pausat ett kort tag återupptog 31-åringen misshandeln och slog ytterligare två, tre slag mot ansikte och bröstkorg. Den åtalade ska sedan ha sparkat den äldre mannen i sidan innan polis kom och grep 31-åringen.

31-åringens version om kvällen är vitt skild från vad vittnen och målsägande har uppgett. Han menar snarare att han bara försökte hjälpa mannen upp efter att han trillat. Männen ska tidigare under kvällen ha delat på en flaska whisky, vilket gjort att bägge var berusade. De sår och skador den äldre mannen hade i ansikte och på hals ska istället ha uppstått när han trillade.

ANNONS

31-åringen: ”Relationen ganska knapp”

I förhör berättar både den målsägande och åtalade att deras relation är ganska knapp. Målsäganden trodde att 31-åringen hette något annat än vad han i själva verket gör.

Den åtalade berättar å sin sida att de båda ibland dricker tillsammans och att de hälsar när de möts, men att de i övrigt inte har någon relation. Den åtalade ska även ha hört av sig till den misshandlade mannen två dagar efter händelsen och menar att han då fick höra att allt var lugnt.

LÄS MER:Full 31-åring slog äldre man i ansiktet utanför Ica-butiken

ANNONS