Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Micael Arnström (S), kommunfullmäktiges ordförande i Hylte. Bild: Isabel Bark
Micael Arnström (S), kommunfullmäktiges ordförande i Hylte. Bild: Isabel Bark

Fniss, skratt och förväxlingar i fullmäktigesalen

Ett ganska torrt beslut om ansvarsfrihet för nämnder och styrelser ledde till fniss, skratt och förväxlingar bland ledamöterna.

Flera beslut klubbades av fullmäktige på tisdagskvällen. Bland annat beviljades alla nämnder, styrelser och stiftelser ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019 – totalt tio punkter skulle behandlas, nämnd för nämnd.

De ledamöter som själva på något sätt har anknytning till en nämnd måste anmäla sig jäviga när frågan om ansvarsfrihet behandlas. Det innebär att även de ledamöter som är maka/make, dotter/son, syskon eller till och med svägerska till någon i respektive nämnd kan betraktas som jävig.

Under mötet fick alla jäviga ställa sig längs sidoväggarna i fullmäktigesalen och tillfälligt gå in i rollen som åhörare.

Redde ut ledamöternas olika släktband

Under fniss och skratt skulle sedan fullmäktiges ordförande Micael Arnström (S) reda ut ledamöternas olika släktband och relationer till varandra. Någon fick fel efternamn och någon blev ofrivillig släkting till en annan.

– Är det någon mer som känner sig jävig? undrade han till slut, en aning uppgivet.

Som exempel kan nämnas Stina Isaksson (SD) som exempelvis sitter i kommunstyrelsen. I hennes fall anses fullmäktigeledamöterna Martin Isaksson (SD) och Kerstin Alexén (SD) jäviga eftersom de är make respektive mor till Stina.

Under kvällen klubbades även en avfallsplan som ska bidra till att minska avfallets mängd och farlighet i Hylte.

Hylte får en gymnasieutbildning

Fullmäktige beslutade att anta bostadsförsörjningsprogrammet som handlar om att analysera och bedöma behovet av bostäder utifrån den befolkning som finns i kommunen.

Dessutom beslutades att en gymnasieutbildning ska inrättas i Hylte kommun. Som kultur- och folkhälsonämnden har föreslagit tidigare blir det samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende.

LÄS MER:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här