Bilden visar hur förövarna klippt upp en haspögla med bultsax vid förra veckans inbrott i Torup.
Bilden visar hur förövarna klippt upp en haspögla med bultsax vid förra veckans inbrott i Torup. Bild: Lennart Hildingsson/arkiv

Flera förrådsinbrott på samma natt – motorsågar och verktyg stulna

Natten till torsdagen utsattes flera fastighetsägare i Femsjötrakten för inbrott i förråd och verkstäder. Polisen kan inte utesluta att det rör sig om samma liga som härjade i Torup i förra veckan.

ANNONS
LocationFemsjö||

Flera fastighetsägare, varav några företagare, upptäckte under torsdagen att de hade haft inbrott under natten. Enligt uppgift från en bosatt i området har tjuvar brutit sig in i förråd och verkstäder på åtminstone sex olika fastigheter. Polisen har hittills fått in fyra anmälningar.

– Det är okända gärningsmän som har brutit sönder hänglås till uthus och tagit motorsågar, röjsågar och verktyg på olika ställen. Man har också slangat bensin ur fordon, säger Anders Persson, stationsbefäl vid polisen i Hylte/Falkenberg.

Så sent som i förra veckan drabbades flera gårdar i Torup av en liknande inbrottsraid. Då stals bildäck, verktyg och gärningsmännen slangade bränsle från fordon. Polisen kan inte utesluta att det rör sig om samma liga av gärningsmän.

ANNONS

LÄS MER:Fyra bostäder i Torup utsatta för inbrott

– Det är svårt att veta i nuläget om det finns någon koppling mellan dessa inbrottsserier, det går inte att avfärda. Tillvägagångssättet är detsamma så det finns väl anledning att anta att det skulle kunna vara samma gärningsmän, säger Anders Persson och tillägger:

– Vi är såklart väldigt intresserade om det är någon som har gjort observationer i samband med de här brotten.

ANNONS