Kristina Lif och Leif Ekelund uppvaktad av bland annat kultur- och folkhälsonämndens ordförande Birgitta Årzén (S).
Kristina Lif och Leif Ekelund uppvaktad av bland annat kultur- och folkhälsonämndens ordförande Birgitta Årzén (S).

Filmbrist stötesten för biostart i Forum

Biografen i Forum är fortsatt stängd under sommaren. Hur det ska bli till hösten är oklart.

ANNONS
|

– Mest beror det på om det kommer några filmer som vi kan visa, säger Jessica Blohm, biblioteks- och kulturchef i Hylte.

När man tvingades sluta med visningarna i slutet av april hängde det förstås samman med coronasmittan och restriktionerna, men det rent fysiska hindret var närmast att filmbolagen och distributörerna slutade leverera filmer.

Snittet på besökare fram till coronautbrottet låg på ungefär 35 besökare och en sådan skulle gå att organisera i den rymliga salongen på Forum, med de smittskyddsrekommendationer och -regler som råder kring exempelvis maximalt 50 besökare och två meters avstånd.

– Vi har ingen annan avsikt än att filmvisningarna ska fortsätta, säger också Birgitta Årzén (S), ordförande för den kommunala kultur- och folkhälsonämnden,.

ANNONS

Båda ovan nämnda ingick i den delegation som under torsdagen avtackade Kristina Lif och Leif Ekelund för deras tid som biografansvariga i Hyltebruk. I Leif Ekelunds fall handlade om 25 år vilka han inledde som maskinist innan han och sedan med sambon Kristina Lif övertog föreståndarskapet.

Också kommunrådet Ronny Löfqvist (S), deltog:

– Biografen ska vara kvar. Det ingår i att vi gör ett kulturhus av Forum, säger han.

Biografen fick kommunen "på köpet" vid förvärvet av fastigheten från bostadsbolaget Bofast för två år sedan. Kristina och Leif blev då plötsligen kommunanställda.

Utredningarna om hur Forum ska användas pågår fortfarande, kring vad för olika verksamheter som ska in i byggnaden.

ANNONS