Filip är en av Sveriges yngsta fastighetsförvaltare

Han är bara 20 år men drömmen om att bli fastighetsförvaltare har funnits sedan han var liten. Ett tips på Youtube - sedan bar det iväg till banken.

ANNONS
|

Filip Persson har drömt om att bli entreprenör sedan han hjälpte föräldrarna att hyra ut båtplatser på deras lantställe i Odensjö.

– Sedan jag började jobba så har jag haft en vision att investera i en hyresfastighet eftersom jag gillar att träffa människor, berättar Filip Persson där han står utanför sin nyinköpta fastighet på Gamla Nissastigen i Hyltebruk.

Tidigare placerade han pengarna han tjänat i aktier. Frustrationen av att själv inte kunna påverka utvecklingen gjorde att han istället började snegla på fastighetsbranschen. Genom att läsa på om fastigheter och få tips och råd från Youtube-klipp, så slog han till slut till när ett spännande objekt dök upp i centrala Hyltebruk.

ANNONS

– Jag satt hemma vid min dator och kollade Hemnet i coronakrisen, så dök detta huset upp och då tänkte jag att detta ska jag ha. Vi åkte på visning och några veckor senare så står jag här nu med nycklarna i min hand.

Anledningen till att Filip Persson fastnade för Hyltebruk är att priserna på fastigheter är bra samtidigt som det råder brist på lägenheter att hyra. Priset hamnade på strax under miljonen så det blev att ta av sina besparingar.

– Jag har jobbat och sparat pengar som en jävla galning. Har jobbat röven av mig och bott hemma för att bara spara och spara, berättar Filip Persson.

Det blev även så att Filip fick gå till banken som lånade ut pengar till honom trots hans låga ålder.

– De var nog lite chockade. En ung kille som kom in och skulle köpa ett hyreshus men det gick bra.

Samma reaktion blev det när han första gången träffade de nya hyresgästerna till sina två lägenheter.

– De blev lite häpna och förvånade. De trodde inte det var jag som ägde fastigheten men sedan visade det ju sig när jag höll i visningen att det var jag som var ägaren.

ANNONS
Det är mycket att fixa för Sveriges kanske yngsta och nyaste fastighetsförvaltare - Filip Persson.
Det är mycket att fixa för Sveriges kanske yngsta och nyaste fastighetsförvaltare - Filip Persson. Bild: Fredrik Almryd

På gymnasiet gick Filip Persson på bygg- och anläggning vilket underlättar när det ska fixas med tak eller ny dränering runt huset. Installationen av det nya värmesystemet tänker han dock överlåta till en elektriker.

– Det bästa med att arbeta med fastigheter är att du har ansvar för ekonomin, du har kontakt med hantverkare, du skriver kontrakt och sedan får du klippa gräs.

På fem års sikt så hoppas Filip Persson att han har investerat i tillräckligt många fastigheter för att kunna leva på dem. Idag arbetar han på en verkstad fyra dagar i veckan och på fredagar blir det att fixa med gräsklippning eller röjsåg vid hyresfastigheten som numera är hans.

Hans flickvän Therese Johansson tycker att Filip är lite galen men på ett positivt sätt.

– Mest tror jag att hon tycker att detta är bra. Det är ju investeringar som förhoppningsvis kommer gynna mig och henne i framtiden, svarar Filip Persson. Han tar en sista check i lägenheten på bottenplan för under eftermiddagen ska han lämna över nycklarna till sin nya hyresgäst.

ANNONS