”Det räcker att jag kliver här med foten så känner jag att det ligger stora stenar under den översta jorden”, säger Kenneth Persson.
”Det räcker att jag kliver här med foten så känner jag att det ligger stora stenar under den översta jorden”, säger Kenneth Persson. Bild: Hanna Nordemark

Fiberföretaget lämnade Kenneths gräsmatta full av stenar

Månader efter fibergrävningen är Kenneth Perssons gräsmatta fortfarande full av stenar. Och själva fiberinstallationen – den dröjer.

ANNONS
LocationDrängsered||

För ett par år sedan fick invånarna i Drängsered ett erbjudande från IP-Only om att installera fiber. Kenneth Persson var inte sen med att tacka ja och har sedan dess väntat tålmodigt.

– Först skulle det vara färdigt till våren, sedan skulle det vara färdigt till hösten, sedan skulle det vara färdigt till våren och sedan skulle det vara färdigt till hösten. Nu står vi här och har fortfarande inte fått fiber, säger han.

Att fiberinstallationen har dröjt är emellertid bara ett av flera problem som Kenneth räknar upp.

– För att en av grannarna skulle få fiber ville de gräva över min tomt. Eftersom jag hade sett hur spöklikt det kan se ut efter att de har varit ute och grävt var jag tveksam till det, men sa ja i utbyte mot att de lovade att återställa asfalten som de skulle bryta upp för att dra in fiber till mig, säger Kenneth och tillägger:

ANNONS

– Men efter att underentreprenörens plöjboys - som jag kallar dem på skämt - hade varit här och grävt så återställdes aldrig gräsmattan.

Enligt Kenneth fanns det en uppgörelse om hur återställningen av gräsmattan skulle gå till efter fibergrävningen i mars.

– De lovade att fullständigt återställa efter grävningen in till grannarna. Biten in till mig skulle de lämna så att jag bara kunde slänga på matjord och gräsfrön, säger han och fortsätter.

– Jag var till och med iväg för att fixa gräsfrön, men det är ingen idé att så gräs här. Det är så mycket stenar att man inte kan klippa gräset utan att gräsklipparen går sönder.

Fiberföretaget IP-Only menar att återställningen alltid ”ska gå rätt och riktigt till”. Samtidigt betonar de att det är en underentreprenör som har utfört grävarbetet.

– Hur återställningen ska gå till är väldigt olika utifrån vilka samarbetspartners vi har, men vi har givetvis hårda krav på entreprenörerna. Återställningen ska hålla en hög kvalitetsnivå och är det inte det så får entreprenören helt enkelt göra om arbetet, säger Niclas Karnhill, presschef på IP-Only.

Vidare säger han följande i en kommentar till Hallandsposten:

– Jag förstår absolut problemet. Dessutom är det sommar och då vill man att det ska vara fint. Det låter inte alls bra och är det fel så kommer vi att åtgärda det.

ANNONS

Det har gått tre månader sedan grävningen. Hur länge är det rimligt att behöva vänta på att gräsmattan ska återställas?

– Jag får kolla upp det. Jag kan inte svara på det nu, säger Niclas Karnhill.

Fotnot: Dagen efter Hallandspostens samtal till IP-Only skickade företaget ut sin underentreprenör i syfte att ställa i ordning efter grävningen i slutet av mars.

ANNONS