Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Förundersökning om Rydömord läckte på nätet

Förundersökningen gällande det misstänkta mordet i Rydöbruk har läckt ut på nätet. Det är allvarligt, tycker åklagaren Klas Lundgren.

SVT Halland var först med att rapportera om att delar av förundersökningen om Rydömordet nu har läckt ut på internet - trots att åtalet inte har kommit än.

– Den principiella frågan är att det har läckt ut förundersökningsmaterial innan förundersökningen har blivit offentlig. Det är allvarligt tycker jag, säger åklagaren Klas Lundgren till SVT Halland.

Åtalet väntas komma i nästa vecka. Sedan händelsen i Rydö Folkets hus i mitten av september har två män, 35 och 18 år, suttit frihetsberövade misstänkta för dådet.

Lägenhetsbråket urartade och en man i 40-årsåldern knivhöggs och avled av sina skador. Klas Lundgren bedömer att bevisläget är bra och menar att de misstankar som har funnits har fått stöd i utredningen.

Även om han ser händelsen som allvarlig tror han inte att läckan kommer att innebära någon skada för åtalet. 

– Nu är det ju värre om det här hade skett tidigare i förundersökningen än i slutet när i princip allt redan är gjort. Men om man till exempel ska höra ett antal personer om en händelse och om de då redan har läst någon annanstans vad andra personer har sagt om händelsen så kan deras uppgifter som de lämnar påverkas av detta, säger Klas Lundgren i en intervju med SVT Halland.