bidrag. Anna Larsson från Hylte Sport & Event tar emot 30 000 kronor ur Tord Wahlströms (KV) hand. Bild: Jens Andersson
bidrag. Anna Larsson från Hylte Sport & Event tar emot 30 000 kronor ur Tord Wahlströms (KV) hand. Bild: Jens Andersson

Förening får 30 000 ur KV:s partikassa

En gång per år delar Kommunens väl ut en slant ur partikassan till en förening  har gjort något bra för Hyltebruk. I år gick priset till Hylte Sport & Event.

ANNONS
|

– Vi tycker att de har en rackarns bra idé.

Så säger Tord Wahlström, ledamot i Kommunens väl, när han ombeds motivera varför Hylte Sport & Event får ta emot årets bidrag på 30 000 kronor ur partiets egen kassa. Måhända är det inte den vackraste av formuleringar, men nog så slagkraftig.

Hylte Sport & Event är en ideell förening vars syfte är att samordna sina medlemsföreningars aktiviteter på olika sätt. Till exempel har man upprättat en webb- baserad eventkalender, där föreningar kan gå in och se vad som händer på andra ställen i kommunen. På så sätt kan man säkerställa att olika evenemang inte krockar och stjäl publik från varandra. Uppslutningen blir därmed maximal.

ANNONS

– I förlängningen vill vi också erbjuda experthjälp till föreningarna när de vill utveckla sin verksamhet, säger Anna Larsson, projektledare för Hylte Sport & Event.

Det kan till exempel röra sig om rådgivning i ekonomiska frågor, hjälp med att söka bidrag, att utveckla en ny policy eller att erbjuda stöd till de föreningar som vill anordna större turneringar eller event.

– Det är väldigt få föreningar som har råd att hålla sig med ett eget kansli, men genom att samordna sina resurser kan man ändå få tillgång till ungefär samma funktioner som ett kansli har, förklarar Anna Larsson.

Såväl Anna Larsson själv som Tord Wahlström har en lång bakgrund inom föreningslivet, som de beskriver som rikt i Hyltebruk. Många engagerar sig ideellt på olika sätt, och de är övertygade om att det stärker kommunens varumärke.

– Det är jätteviktigt. Hylte blir en trevligare plats för oss som redan bor här och det gör det lättare för oss att locka hit nya kommuninvånare, säger Tord Wahlström.

Föreningarna i Hylte börjar så sakteliga få upp ögonen för Hylte Sport & Event, men i väntan på den stora medlemsanstormningen är de 30 000 kronorna från Kommunens väl ett välkommet tillskott i kassan. Pengarna ska bland annat gå till att rekrytera en ungdom som kommer att få vara med och planera Tågdagarna i september.

ANNONS

– Det är jätteviktigt att rekrytera ungdomar till föreningslivet – de är framtiden – och där vill vi också kunna bidra, säger Anna Larsson.

ANNONS