Coronapandemin ställer höga krav på nytänkande och snabba beslut, menar restaurangägaren Paula Engström. Hon satsar på hemleverans av jultallrikar och alkoholfri glögg till.
Coronapandemin ställer höga krav på nytänkande och snabba beslut, menar restaurangägaren Paula Engström. Hon satsar på hemleverans av jultallrikar och alkoholfri glögg till. Bild: Roger Larsson/HP Arkiv

För sent beslut om alkohol: ”Efter lucia är det nästan kört”

Mammas på Rydö golfkrog är en av de restauranger som berörs om det blir tillåtet med hemleverans av alkohol. Men ägaren Paula Engström tror inte att hon kommer nyttja möjligheten.

ANNONS
LocationRydöbruk||

– Om man söker ett tillfälligt tillstånd så kostar det 900 kronor och då måste vi i så fall tjäna in de pengarna på alkoholen vi säljer. Det är priskänsligt. Vi kan inte heller samla så många människor, säger Paula Engström, som driver Mammas på Rydö golfkrog och Mammas i Landeryd tillsammans med maken Krister Engström.

LÄS MER:Styrande politiker vill tillåta hemkörning av alkohol

Hon tror inte att det är många restauranger som kommer att nyttja möjligheten att leverera alkohol hem till kunder.

Att beslutet i frågan tas först den 15 december ställer också till det för restaurangägarna i Hylte, menar hon.

– De flesta vill ha julbordet innan dess. De som brukar gå på vanliga julbord går fram till den 13 december. Efter det är det nästan kört. Men det kan vara en bra grej längre fram. Det är positivt att kommunen kan ta snabba beslut.

ANNONS

Hur stort är intresset hos Hylteborna att få alkohol hemlevererad i samband med catering, tror du?

– Jag tror att de flesta går och köper sin nubbe på Systembolaget. Många tänker på kostnaden. Vi har både kall och varm jultallrik och erbjuder i dagsläget alkoholfri glögg till detta, berättar Paula Engström.

ANNONS