Emma Gröndahl backas upp av Ronny Löfquist (S). Förhandlingar pågår om att hon ska få jobbet som kommunchef i Hylte permanent.
Emma Gröndahl backas upp av Ronny Löfquist (S). Förhandlingar pågår om att hon ska få jobbet som kommunchef i Hylte permanent. Bild: Fredrik Almryd/arkiv

Emma Gröndahl är på väg att få fast jobb som kommunchef

Kommunledningen förbereder sig på att ge Emma Gröndahl en fast tjänst som kommunchef i Hylte, för vilket hon vikarierat sedan i våras.

ANNONS
|

I maj i år fick Emma Gröndahl ett visstidsförordnande som skulle sträcka sig till sista juli nästa sommar, i väntan på att kommunchefsposten skulle besättas mer permanent.

– Det är möjligt att förkorta det förordnandet, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Han vill i övrigt inte kommentera frågan, eftersom man är i förhandlingar med fackorganisationerna om saken. Överläggningarna kommer att hålla på under minst en vecka till.

Det var för två veckor sedan som kommunledningen kallade samman berörda fackliga företrädare. De informerades om att man som arbetsgivare tänker permanenta Emma Gröndahls förordnande som kommunchef.

Dessutom tänker man utse nye ekonomichefen Lars Tingsmark till tillförordnad kommunchef, för de tillfällen Emma Gröndahl inte kan vara i tjänst - under semestrar och annat.

ANNONS

Till det Ronny Löfquist nu inte vill kommentera eller svara på för Hallandsposten, finns frågan om man nu genomfört en bredare rekrytering genom konsulter som letat andra möjliga kandidater till kommunchefsposten.

– Jag kan inte kommentera detta, eftersom MBL-förhandlingarna just nu pågår, säger han.

ANNONS