Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Emma Andersson höll sin egen version av Vårruset

Coronapandemin satte stopp för årets rikstäckande lopp för tjejer, Vårruset. Men Emma Andersson ville inte gå miste om rörelseglädjen som loppet ger och bestämde sig för att hålla ett eget vårrus.

– Vi var ett gäng som åkte till Halmstad och sprang Vårruset förra året. När loppet inte blev av i år kom vi på att vi kan anordna en liknande aktivitet här i Torup, säger Emma Andersson från Torup.

Sagt och gjort. Tillsammans med sin mamma Anett Angel gjorde Emma slag i saken och bjöd in till ett eget vårrus i motionsspåren vid skidbacken i Torup. På tisdagskvällen var det äntligen dags för 35 motionssugna kvinnor att springa, jogga eller promenera 3,5 eller 5 kilometer.

– Precis som för Vårruset har vi grundtanken att komma ut och röra sig en helt vanlig vardagskväll. Rörelseglädje tillsammans. Många föreningar försöker så gott de kan i dessa tider, Gymmix har till exempel ordnat utegympa. Men annars är mycket inställt, konstaterar Emma Andersson.

Under tisdagens lopp visade sig majvädret från sin bästa sida: kvällssol, 14 grader varmt i luften och vitsippor som tittade fram längs motionsspåren. Hanneli Dahl hade sällskap av sin kompis Marina Torstensson och hundarna Ville och Elsa.

– Det är roligt att någon tar sig tid att anordna detta. Just nu tillbringar man mycket tid med bara de närmaste. Därför är det trevligt att träffa andra, även om vi får hålla avstånd, säger Hanneli Dahl.

Att delta i loppet kostade 100 kronor per person och pengarna skänks till Barncancerfonden. När alla deltagare kommit i mål bjöds de på fika och träningsrelaterade priser lottades ut på deltagarnas startnummer.

Det vanliga Vårruset skulle ha hållits i Halmstad den 29 april, men ställdes in med anledning av coronapandemin.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!