Emilie Håkansson har länge varit engagerad i handbollsklubben HK Hylte. Hon håller också i familjegympa genom Gymmix och är engagerad i Långaryd-Landerydsföreningar i samverkan och Långaryds samhällsförening.
Emilie Håkansson har länge varit engagerad i handbollsklubben HK Hylte. Hon håller också i familjegympa genom Gymmix och är engagerad i Långaryd-Landerydsföreningar i samverkan och Långaryds samhällsförening. Bild: Malin Kettil/HP Arkiv

Emilie Håkansson är årets eldsjäl: ”Värmer ända in i hjärtat”

Emilie Håkansson från Långaryd har utsetts till årets eldsjäl i Hylte kommun. Företagarna i Hylte beskriver henne som en sann inspiratör.

ANNONS
LocationLångaryd||

Emilie Håkansson har ett långt engagemang inom handbollsklubben HK Hylte, både som spelare och tränare. För två år sedan utsågs hon till årets ungdomsledare av Hylte kommun och nu tilldelas hon ytterligare ett pris.

LÄS MER:Emilie Håkansson kniper ungdomsledarpriset

Företagarna i Hylte hyllar henne som årets eldsjäl och på torsdagen åkte ordförande Linnea Petersson till Emilies arbetsplats för att överraska henne.

– Det är klart att det var oväntat. Jag blev oerhört glad och rörd. När man jobbar ideellt så tar man sitt engagemang för givet. Därför värmer den här fina utmärkelsen ända in i hjärtat, säger Emilie Håkansson till HP.

Utöver handbollen håller Emilie i familjegympa genom Gymmix och är engagerad i Långaryd-Landerydsföreningar i samverkan och Långaryds samhällsförening.

ANNONS

Priset årets eldsjäl går till personer som brinner för något och ofta engagerar sig ideellt på sin fritid.

– Vi i juryn är alla överens om att du har gjort ett fantastiskt jobb under åren, säger Linnea Petersson i ett tv-inslag på Företagarnas Facebooksida.

Emilie växte upp i Hyltebruk och är i dag bosatt i Långaryd där hon har tagit över sina farföräldrars skogsbruk. Skogsbruket driver hon tillsammans med sin man Jörgen Håkansson. Till vardags är hon butiksföreståndare, sedan ett par år tillbaka på Coop i Torup och innan dess i Unnaryd.

Årets eldsjäl och resterande utmärkelser för 2020 kommer att delas ut till pristagarna vid en middag på Torups Gästis den 17 september.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS