Eivor har klippt ut intressanta artiklar ur HP – sedan 1977

Eivor Pettersson, trogen läsare av Hallandsposten sedan barnsben, har under 43 års tid klippt ut sina favoritartiklar ur tidningen.
– Det är som ett gift. Jag kan inte sluta, säger hon.

ANNONS
LocationTorup||

Det hela började med att Eivor Pettersson som barn såg sin mamma klippa ut bröllopsbilder på goda vänner.

– Mina föräldrar hade Hallandsposten och innan dess hade de Tidningen Halland. Redan då tyckte jag att det var kul att kolla på det hon hade klippt ut, berättar Eivor.

Med tiden växte sig intresset allt starkare och från och med år 1977 har Eivor sparat en mängd olika artiklar som hon finner intressanta.

– Det har blivit mycket sport eftersom jag har tre pojkar som har ägnat sig åt bandy och fotboll. Sedan är jag glad i hembygden också, säger Eivor och hämtar några av pärmarna.

ANNONS

Senare när Eivor bläddrar igenom pärmarna - vilka är drygt trettio till antalet - blir det tydligt att hon inte endast har klippt ut artiklar som har en direkt koppling till henne själv. I de många pärmarna återfinns nämligen allt från samtida coronarelaterade nyheter till artiklar om att Torup var den varmaste platsen i landet en sommar för många år sedan.

– Jag är intresserad av det mesta, men Hyltesidan blir genomläst. Men det är innehållet snarare än ämnet som avgör om jag klipper ut det eller inte, säger Eivor och fortsätter:

– Artiklarna är ett bra stöd för minnet, och jag vet att jag alltid kan gå tillbaka till pärmarna om jag inte riktigt minns. Men det är inte bara jag som har tyckt att det har varit kul, utan ibland när jag har haft vänner över på middag har de velat kika i varsin pärm i väntan på maten.

I augusti är det dock dags för Eivor att flytta till en mindre lägenhet, varför hon nu har en önskan om att någon ska vilja ta över tidningsurklippen.

– När jag och min man flyttade från hus till lägenhet minskade jag ner på antalet pärmar, men nu ska jag flytta till en ännu mindre lägenhet, säger hon och tillägger frågande:

ANNONS

– Vad ska jag göra av alla pärmarna?

Vem som åtar sig att ta hand om pärmarna återstår att se, men desto klarare är att Eivor fortsätter att klippa ut sina favoritartiklar.

Kommer du att klippa ut den här artikeln?

– Det beror på vad du skriver, men det gör jag nog, svarar Eivor med ett skratt.

ANNONS